Bygger nytt borettslag med 14 leiligheter

Salget av leilighetene i det nye prosjektet Steinsbekken borettslag i Namsos starter i april.

NYTT PROSJEKT: Nye Steinsbekken borettslag vil består av 14 leiligheter, som alle legges ut for salg i april.   Foto: Bjørn Tore Ness

Nyheter

NAMSOS: På tomta hvor det gamle Hustad interiør-bygget har stått kommer det om ikke lenge et helt nytt boligkompleks på til sammen 14 leiligheter.

Bygget vil være på tre plan, hvor det på det nederste planet blir parkeringsplasser.

– Meninga er at vi skal begynne å selge leilighetene i april, og allerede er det fem som har meldt sin interesse, sier eiendomsmegler Magne Horsfjord hos Boli.

På grunn av koronasituasjonen vil det ikke bli gjennomført felles oppstartsmøte som man pleier, men informasjonen vil bli tatt med hver enkelt av de interesserte.

Alt klart for byggestart

Med unntak av siste finish på interiørtegninger er alt klart til igangsettelse av byggeprosjektet. For å komme i gang med bygginga må det bli rundt seks salg.

Leilighetene varierer i størrelse fra 68 til 104 kvadratmeter, hvor de minste har ett soverom og de største har tre. Innskuddene ligger på 840.000 til 1.435.000 pluss fellesgjeld.

Horsfjord tror dette er leiligheter som har appell til mange potensielle kjøpere.

– Det kommer til å bli et fint borettslag med akkurat passe mange enheter. Dette er for folk som vil bo sentrumsnært og ha det greit og enkelt. Her er det kort veg til alt.

Det blir også et stort uteareal på baksida av det nye borettslaget.

  Foto: ARCON PROSJEKT

Gunstig tidspunkt

Når det er solgt nok leiligheter til å kunne iverksette bygging, vil det ikke ta lang tid før arbeidet er i gang.

– Vi planlegger å komme i gang så fort som mulig. Akkurat hvor lang tid det vil ta er litt usikkert, men det vil skje rimelig fort, sier Horsfjord.

For til tross for at ting er litt annerledes for tida, er eiendomsmegleren optimist.

– Jeg tror ikke verden vil stoppe opp så veldig lenge. Jeg tror heller ikke at boligsalget stopper opp, for folk trenger en plass å bo.

Horsfjord mener også at det nå er et gunstig tidspunkt å kjøpe bolig. Husleie inkludert kommunale avgifter, drift og forsikring er i dag beregnet fra omtrent 7.000 til 11.000 kroner i månedlige utgifter, men det vil trolig reduseres når renta går ned.

– Jeg tror det er et gunstig tidspunkt å kjøpe på. Med rentenedgang blir det også hyggelige priser på fellesutgiftene. Vi skal forhandle med banken for å få ned felleskostnadene. Siden vi binder for 15 år bidrar det også til å gi mer forutsigbarhet for dem som kjøper, sier Horsfjord.