Lokale entreprenører er på tilbudssiden – gir mye for pengene

På to mindre anbud på Innherred har det vært til sammen seksten anbydere. Nå er det billigsalg, mener entreprenør.

TØFF KONKURRANSE: Odd Erling Brøndbo melder om knallhard konkurranse i entreprenørbransjen.  Foto: Erlend Malmo

Nyheter

– Nå bør kommuner og fylke kjenne sin besøkelsestid. Nå får de mye for pengene, sier daglig leder Odd E. Brøndbo i Brødrene Brøndbo.

Entreprenøren sier at det er en meget tøff konkurranse i bransjen for tida noe som gjenspeiler seg i antall anbydere på flere små oppdrag.

Han mener dette ikke er bare skyldes Korona-situasjonen, men også at fylket og Statens vegvesen en tid har vær mer opptatt av å få ny organisasjon på plass, enn å tildele oppdrag.

Sist fredag gikk anbudsfristen ut for utskifting av gamle rør langs Jamtvegen i Levanger, og hele åtte entreprenører hadde levert anbud da fristen gikk ut:

  • 5,20 mill.: FS Maskin AS
  • 6,03 mill.: Røstad Entreprenør AS
  • 6,07 mill.: Frosta Entreprenør AS
  • 6,18 mill.: Brødrene Brøndbo AS
  • 7,20 mill.: Odd Einar Kne AS
  • 7, 35 mill.: Vuku Naturstein AS
  • 7,49 mill.: Letnes Entreprenør AS
  • 7, 61 mill.: Fossli Maskin & Transport AS

I tillegg til utskifting av kommunalt ledningsnettet overfor Fabritiusbanen og i Klivebakken, skal det reetableres rundt 600 meter grusveg.


Virke: Slik kan kommunene redde lokale bedrifter

Arbeidsgiverorganisasjonen har fire anbefalinger til hvordan landets 9.344 kommunestyrerepresentanter kan hjelpe den hardt prøvede handels- og tjenestenæring.

NHO-direktørens bønn til trønderske kommuner: – Nå må dere holde trykket oppe

Trønderske kommuner må snarest komme på banen med prosjekter som kan redde kriserammede bedrifter, oppfordrer regiondirektør Tord Lien i NHO.


Bekrefter stor konkurranse

Det er Norconsult som er prosjekterende, og ingeniør Bjørn Risholt bekrefter at det er stor konkurranse om oppdragene for tiden.

– Det er uvanlig at så mange leverer anbud på en slik jobb, og konkurranse gir lavere pris, sier Risholt.

Han påpeker at pris likevel ikke betyr alt, da dette kun skal vektlegges 60 prosent. I tillegg kommer gjennomføringsevne – 30 prosent, og nøkkelpersonell skal vektlegges 10 prosent.

Hvis skolene fortsetter å holde stengt utover våren, tror Risholt arbeidet kan være i gang i mai. Planlagt ferdigstillelse er 31. oktober.

For lite å gjøre

I tillegg til anbudet på Jamtvegen gikk også nylig anbudsfristen ut for et oppdrag ved Binde skole i Steinkjer til en pris på rundt to millioner kroner. Også her var det åtte anbydere.

– Det er nok en generell overkapasitet i markedet. Men når det er åtte anbydere til en jobb til to millioner – da er det for lite å gjøre. Derfor bør kommunene utnytte situasjonen – og bransjen er avhengig av at det skjer noe, sier daglig leder Odd E. Brøndbo i Brødrene Brøndbo.