Sparebank1 SMN framskynder rentekuttet

Den trønderske storbanken gjør som en rekke andre banker og setter ned boliglånsrenta raskere enn først annonsert.

BANKSJEF: Sunniva Nicolaisen leder Sparebank1 SMNs avdelinger i Nærøysund. Nå framskynder banken rentekuttet.  Foto: Lena Erikke Hatland

Nyheter

RØRVIK: SpareBank 1 SMN har i løpet av kort tid satt ned renta på boliglån med inntil 0,85 prosentpoeng. Begge rentekuttene trer i kraft for eksisterende kunder 5. april.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger fra våre kunder om at vi burde framskynde opprinnelig dato på grunn av de økonomiske utfordringene som følger med koronaviruset. Det lytter vi naturligvis til og vi har nå valgt å flytte datoen for renteendring fram med 25 dager til 5. april, sier Sunniva Nicolaisen, banksjef i SpareBank 1 SMN Rørvik og Kolvereid.

Sparebank1 og en rekke andre banker har vært gjenstand for kritikk etter at de opprettholdt praksisen med seks ukers varslingstid på rentenedsettelsen. Lørdag stilte Finanskomiteen på Stortinget seg bak en innstilling hvor de ber om at rentekuttene gjennomføres raskere for å hjelpe bedrifter og husholdninger gjennom koronakrisen.


Bankene varsler rentekutt, men mange må vente

Boliglånekundene må vente opptil halvannen måned før renta settes ned, til tross for at det er fullt mulig å gjennomføre endringene raskere.


– I løpet av kort tid har vi satt ned boliglånsrenta to ganger, og samme dato vil gjelde for begge renteendringene. I tillegg vil våre kunder kunne søke om avdragsfrihet i inntil seks måneder samt forskudd på dagpenger. Dette er tiltak som gjør det enklere for våre kunder å få hverdagsøkonomien til å gå rundt, og som etterspørres av veldig mange, forteller Nicolaisen.


Tilbyr forskudd på dagpenger til permitterte kunder: – Her for å hjelpe gjennom krisen

Det opplyser Sparebank 1 SMN i en pressemelding sendt ut onsdag ettermiddag.

– Det er ikke sikkert at økt gjeld er løsningen nå

Banksjefene melder om økt pågang fra bekymrede bedriftskunder. Nå etterlyser de kraftigere virkemidler fra staten.