Grong Sparebank senker boliglånsrenta ytterligere

Banken reduserer renta med inntil 0,5 prosentpoeng. På én uke har banken redusert renta med 0,9 prosentpoeng.

NYTT KUTT: Banksjef Jon Håvard Solum senker renta for andre gang på en uke. 

Nyheter

GRONG: Det er klart etter et nytt rentemøte i lokalbanken.

– Norges Bank har satt ned styringsrenten ytterligere, og derfor velger vi å følge etter med nok en nedjustering av boliglånsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng, i tillegg til de 0,4 prosentpoengene vi har varslet tidligere, sier Jon Håvard Solum, administrerende banksjef i Grong Sparebank.

Kritikken har vært hard etter at mange banker opprettholdt praksisen med seks ukers varslingstid på rentenedsettelsene.


Norges Bank kutter styringsrenta med 0,75 prosentpoeng

På et ekstraordinært møte har Norges Bank besluttet å kutte styringsrenta med 0,75 prosentpoeng til 0,25 prosent. De åpner også for nye rentekutt.Bankene varsler rentekutt, men mange må vente

Boliglånekundene må vente opptil halvannen måned før renta settes ned, til tross for at det er fullt mulig å gjennomføre endringene raskere.


Solum gjør det klart at Grong Sparebank kommer til å gjennomføre rentekuttet raskere.

– Vi kommer med en rask nedjustering av boliglånsrentene med inntil 0,9 prosentpoeng, og velger dermed å se bort fra ordinær praksis med 6-8 ukers varsling ved endring av lånebetingelser. Det betyr at våre kunder vil få justert ned sin boliglånerente, uavhengig om de er rammet av effektene viruset påfører. Rentenedsettelsen vil gjelde for eksisterende kunder allerede med virkning rett over påske.


– Det er ikke sikkert at økt gjeld er løsningen nå

Banksjefene melder om økt pågang fra bekymrede bedriftskunder. Nå etterlyser de kraftigere virkemidler fra staten.


Beste boliglånsrente etter rentejusteringen blir Bolig Ung med 2,05 % nominell rente. Grong Sparebank vil også sette ned betingelsene på innskudd med inntil 0,9 prosentpoeng, men først med virkning fra 26. mai 2020.