Tilbyr krisehjelp for hardt rammede gründere

Innovasjonsselskapene 6AM og T:lab åpner en gratis ambulerende inkubator.

TILBYR KRISEHJELP: Håvard Belbo er daglig leder i T:Lab og styreleder i 6AM.  Foto: Pressefoto

Nyheter

Innovasjonsselskapene 6AM og T:lab åpner en gratis online-tjeneste for å hjelpe startups rammet av COVID-19. Den ambulerende inkubatortjenesten skal være et kostnadsfritt lavterskeltilbud via livestream og videokonferanser.

– Vi vet at mange gründere er usikre på hvordan de skal agere, og noen kjemper hardt for å unngå konkurs nå. Dette er et forsøk på å strekke ut en hånd og hjelpe til, sier Håvard Belbo daglig leder i T:Lab og styreleder i 6AM.

Fokus på økonomi

Innholdet i tjenesten kommer til å handle om å hjelpe selskapene med å få bedre kontroll over økonomien i en krevende situasjon, og omfatter likviditetsstyring, scenarioanalyse, og oversikt over tilgjengelige tiltak.

– Vi kommer til å kjøre webinarer og tilgjengeliggjøre relevante verktøy og maler. I tillegg vil vi kunne bistå en del av bedriftene med direkte oppfølging og koblinger mot nødvendig kompetanse, der vi har kapasitet og det er relevant, opplyser Belbo.

Krisehjelp til startups

6AM's nye akseleratorprogram hadde planlagt oppstart i løpet av mars, men ble grunnet COVID-19 i første omgang utsatt i åtte uker. I mellomtiden tilbyr 6AM og T:lab krisehjelp til startups.

– Vi er opptatt av dette skal være et lavterskeltilbud, så vi kommer til å ta inn selskaper løpende fremover.

Det presiseres at målgruppen for tilbudet er startups, oppstartsbedrifter med potensial og ambisjoner, og ikke levebrødsbedrifter. Tjenesten er åpen for søkere fra hele landet. Tilbudet gjelder i første omgang ut april.

Tjenesten leveres av 6AM Accelerator og T:Lab og finansieres av SIVA, Sparebank1 SMN, Trøndelag Fylkeskommune, Trondheim kommune og Steinkjer kommune.