Marion (41): – Jeg tror mange hadde blitt gale om de ikke hadde hatt strikkinga

Marion Louise Rindsem sa opp deltidsjobben og satset 100 prosent som selvstendig næringsdrivende i januar. I slutten av februar tenkte hun at det var en dum idé.

HJEMMEKONTOR I KJELLEREN: Marion Louise Rindsem satser for fullt på MarionR design i Verdal.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

VERDAL: Marion Louise Rindsem sitter i sin egen kjeller og selger garn, strikkeoppskrifter og bøker til hele verden. Frem til jul sto en deltidsstilling ved Den Blå krukke i Verdal sentrum for noe av inntjeningen, men med lanseringen av en ny bok i januar, tenkte verdalskvinnen at nå var tiden inne for å satse for seg selv.

– Jeg sa opp ekstrajobben til jul for å jobbe 100 prosent med Marion R. Folk stopper ikke å strikke selv om det er pandemi, det har vært en veldig bra måned for meg, men i slutten av februar tenkte jeg at det var den dummeste tiden å starte for meg selv.

Solgt til Finland

Nylig ble boken «Sokker fra tåa og opp» solgt til Finland, noe hun jublet litt ekstra for i disse sykdomstider.

SISTE STRIKK: Marion Louise Rindsem viser stolt frem den siste strikkeboka si på Verdal bibliotek.  Foto: Berit Fikse

– Jeg klarte det på tredje forsøk. Å selge en bok til utlandet er veldig stort. Bøkene mine er under Cappelen Damm og de er gode til promotere norske titler i utlandet, men det er litt spesielt at det ble denne boka, som er den første norske strikkeboka fra tåa og opp. Kanskje er det at den har skilt seg ut. Jeg håper flere skal hive seg på nå som Finland er i gang, sier Rindsem.

Annerledes markedsføring

Hun mottar royalties på salget, men tjener ikke like godt på internasjonalt salg som nasjonalt. Nå er hun midt inne i sin viktigste promoteringsperiode og hadde akkurat kjøpt inn en mengde bøker rett før koronaen slo ut for fullt. Da måtte den kreative kvinnen tenke i nye baner. Løsningen ble en livesending på Facebook.

– Det er viktig å vise seg frem, og det kom inn et par salg som hjelper på. I tillegg ser jeg at det kommer inn noen salg på opptaket som ligger ute. Jeg har aldri gjort noe slikt før, men satser på at det ble greit.

Hobbystrikk

Igjen er boka hennes hovedbok Hobbyklubben i januar, slik som de to tidligere bøkene har vært.

– Det er viktig å ha dem i ryggen. Førsteopplaget på 5000 ble utsolgt før boka kom ut. Nå er andreopplaget på 1500 i sirkulasjon. Det er skumle tider og ikke tiden for å sitte med et stort varelager, men jeg har is i magen. Det er mange som strikker. Nylig fikk jeg bilde av ei som satt og strikket sjalet mitt i Texas. Jeg tror mange hadde blitt gal om de ikke hadde hatt strikkinga akkurat i denne perioden.

– Hvordan ser fremtiden ut?

– Jeg har litt spennende prosjekter som jeg ikke kan si så mye om, men dere blir ikke kvitt meg så lett. Det er godt å ha noe kreativ å bruke tiden på. Mange strikker mye sokker nå mot påske og jeg kjører ut og setter garnet på trappa hvis noen sitter i karantene i Verdal. Det er godt å kjenne at man kan hjelpe også.

FAKTA

Marion R er et enkeltpersonforetak. Rindsem forteller at de to siste årene har vært gode, men at dette ikke er noe hun blir rik på.

Rindsem ble oppdaget av forlaget Cappelen Damm via Instagram.

Rindsem har tidligere gitt ut bøkene «Luer» i 2017, den hadde et førsteopplag på 9500 i tillegg til 1000 i andreopplag. Boka «Sjal, skjerf og halser» hadde et opplag på 7000.

Hun selger i tillegg til bøker også enkeltoppskrifter.