Mens mange tvinges til å stenge – ble det fredag åpnet ny sportsbutikk i Overhalla

– Vi går mot strømmen. Men vi har trua. Vi har trua på at folk fortsatt trenger sportsutstyr selv om verden har blitt annerledes.

NYÅPNING: Mens store deler av næringslivet sliter med permitteringer og oppsigelser, valgte Lise Sætervik og Overhalla varesenter å åpne ny sportsbutikk på Ranemsletta fredag formiddag.   Foto: Bjørn Tore Ness

Nyheter

OVERHALLA: Det sier Lise Sætervik som fredag kunne ønske kundene velkommen til nyåpning av Intersport-butikken på Ranemsletta.

Mot slutten av februar kom nyheten om at daværende eier av sportsbutikken i Overhalla, Tor Barlien, meldte oppbud – etter 35 års drift. Årsaken var sviktende omsetning og et stadig større press på marginene.


Gjenåpner sportsbutikken i Overhalla

Tre dager etter at det ble kjent at Tor Barlien og Intersport Overhalla meldte oppbud – har Overhalla varesenter kjøpt konkursboet – og skal gjenåpne sportsbutikken på Ranemsletta.


– Følte det var riktig å åpne

Nå – i overkant av en måned senere – har butikken åpnet med nye eiere. Få dager etter at Barlien måtte kaste inn håndkledet fikk Overhalla varesenter tilslaget på konkursboet. Siden da har det blitt jobbet intenst i kulissene for å så raskt som mulig åpne dørene igjen.

– Dere har valgt å åpne i en tid mange andre må permittere og si opp ansatte?

– Vi var lenge i tvil om vi skulle åpne dørene med tanke på koronakrisen. Men vi følte at det var riktig å åpne dørene og få butikken opp og stå igjen i bygda. Vi går mot strømmen. Men vi har trua. Vi har trua på at folk fortsatt trenger sportsutstyr selv om verden har blitt annerledes, sier Sætervik som legger til at kunder vil møte mange kjente fjes i butikken.

Har beholdt kompetansen

– Vi har beholdt de ansatte, så servicen og kompetansen er like god som den har vært. Jeg er daglig leder – men har siden butikkåpninga fungert som ekstrahjelp. Jeg har ikke ennå den kompetansen de har, så jeg lærer mye nytt om dagen, sier Sætervik.


Overhalla varesenter SA
  • Driftsinntekter 2018: 2.557.000
  • Driftsresultat 2018: 193.000
  • Resultat før skatt 2018: 492.000
  • Sum eiendeler 2018: 20.183.000