Catering gjorde at Hákon kunne droppe permittering

Fæby Bryggeri har funnet en inntektskilde som gjør at de kan holde koken.

JOBB Å GÅ TIL: Hákon Bragi som er kjøkkensjef ved Fæby bryggeri valgte å legge om drifta til markedet i disse koronatider og tilbyr nå catering og take-away.  Foto: Privat

Nyheter

VERDAL: For mange relativt nyoppstartede bedrifter er det nå fokus på å holde hodet over vannet økonomisk.


Krisehjelp til gründere: – En råbra pakke

Fredag foreslo regjeringen at staten går inn med en krisepakke på 20 til 40 mrd. kroner over en periode på to måneder til korona-rammede bedrifter.


Fæby bryggeri har tidligere sagt til NT24 at de ønsker å satse mer på catering. På grunn av koronapandemien, ble det plutselig en snarlig oppstart.– Koronapandemien har snudd opp ned på driften ved Fæby Bryggeri, som ved andre serveringssteder i landet. Restauranten er stengt inntil videre, men kjøkkensjef Hákon var ikke i tvil da vi i møte diskuterte permittering av han eller ikke. Han ville koke, sier daglig leder ved Fæby bryggeri, Jørund Eggen.


Tilbyr krisehjelp for hardt rammede gründere

Innovasjonsselskapene 6AM og T:lab åpner en gratis ambulerende inkubator.


Tilpasser seg markedet

Han forteller at kokken så potensialet ved å legge om drifta for å tilpasse seg markedet.

– Fra å lage mat til restaurantgjester og større lag på catering, tilbyr vi nå mat for take-away og hjemkjøring for mindre grupper, sier Eggen.

– Folk samles ikke for tiden, så da er det dumt å sette en nedre grense for bestillingene, sier den driftige islendingen som nå har nok å hengre fingrene i.


Da restaurantmarkedet stoppet opp kastet Blåfjell seg på nett

De har hatt utfordringer siden oppstarten. Så kom koronakrisa. Nå må de bygge opp en helt ny måte å distribuere fisken.


Unngår bølgedal

Han forteller om meny med dagens lunsj og dagens middag og at bestillingene gradvis har økt på.

– De siste par dagene har det vært skikkelig trykk, noe som er kjempeartig. Hvis det fortsetter vil vi unngå at bølgedalen blir så dyp som den kunne vært. I tillegg til mat på take-away, er det mulighet for å handle drikke til maten i vår gårdsbutikk, slik at man kan få smaken av Fæby i både fast og flytende form i heimen, lokker Eggen.


Restaurerte Fæby gård med kjærlighet

Fæby gård i Verdal er nå restaurert av to ildsjeler. De skal forvalte en av de mest fascinerende gårdshistoriene i fylket.