Matkassetrenden holder Ox Steak House flytende

Da kundene uteble startet restauranten OX i Steinkjer med matkasser. Nå er det full sving på kjøkkenet i den stengte restauranten.

HOLDER KOKEN: Johannes Hatlegjerde og Ox Steak House har permittert alle ansatte unntatt kokken Stian Viken og Johannes Hatlegjerde. Nå opplever de en ny vår med matkasser på døra til folk.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

STEINKJER: Biff- og burger-restauranten OX Steak House i Steinkjer har holdt på i fire år og satset på lokale råvarer og kortreist mat. Blant annet kommer kjøttet fra Hatlegjerde sin egen hjemgård. De forteller at det har gått opp og ned med besøk og økonomi de siste årene, men at de har klart å holde seg flytende i en tøff bransje.


Catering gjorde at Hákon kunne droppe permittering

Fæby Bryggeri har funnet en inntektskilde som gjør at de kan holde koken.


Permitterte ansatte

Restauranten holder hus i Kongens gate i Steinkjer sentrum, og de har i underkant ti ansatte i større og mindre stillinger. Med lungevirusets inntog minket restaurantbesøket. Og torsdagen før serveringsstedene måtte stenge, var det ingen gjester i restauranten. Ox måtte i likhet med en rekke andre restauranter permittere sine ansatte.


Ytterøykylling øker salget via netthandel

Hovedleverandøren til Adams matkasse, Godt Levert og Kolonial opplever en oppsving på netthandel.


– Da satte vi oss ned og så på hva vi kunne gjøre. Da dukket ideen om matkasser opp. Vi fant ut at vi kunne bruke de samme lokale råvarene, produsere matrettene her i kjøkkenet og så kjøre den ut til kunder, forteller gründer og ansatt Johannes Hatlegjerde fra Sprova.

Kan bli permanent tilbud

Nå er det full sving på kjøkkenet i den stengte restauranten. Lapskaus, kjøttkaker og gryter lages i stor skala. Og matrettene legges i kasser og kjøres ut til enkeltpersoner, par og familier i Steinkjer, Namdalseid og Namsos. Og restauranten klarer å holde aktiviteten og inntektsstrømmen flytende.


– Tilbudet har fått veldig god respons. Matkassen inneholder middager for sju dager, og folk kan bestille etter hvor mange personer som skal spise. Vi har to typer matkasser, men litt ulikt innhold. Klarer vi å opparbeide oss en stabil kundemasse, ser jeg ikke bort ifra at matkasser kan bli et permanent tilbud fra OX, sier Hatlegjerde.


Da restaurantmarkedet stoppet opp kastet Blåfjell seg på nett

De har hatt utfordringer siden oppstarten. Så kom koronakrisa. Nå må de bygge opp en helt ny måte å distribuere fisken.