Nytt firma etablert:

Gina og Webstylisten bygger hjemmesider på bestilling

Trenger du å oppdatere en gammel nettløsning eller trenger du en ny hjemmeside. Gina Marie Larsen i Webstylisten AS i Verdal tar jobben.

DATAFIKSER: Gina Marie Larsen (25) i nyetablerte Webstylisten AS i Verdal anbefaler alle bedrifter å ha sin egen hjemmeside på nett, og ikke nøye seg med å markedsføre seg bare på Facebook. Her er hun avbildet foran Ørens Meieri, som er en av hennes kunder.  Foto: Jon Åge Fiskum

Nyheter

VERDAL: Gina Marie Larsen har fagbrev innen IKT. Hun gikk læretida hos PC-hjelpen i Verdal, der hun også arbeidet i fire år, før hun startet sitt eget firma Webstylisten AS i begynnelsen av april. For en uke siden kunne tobarnsmoren avlevere barna på fire og seks år i barnehage etter uker med hjemmeliv, og kan nå konsentrere seg om jobben som sjef i eget firma.

– Hvordan har oppstarten vært?

– Det har gått over all forventning. Jeg har dekt inn kostnadene i forbindelse med oppstarten og ser at jeg snart kan begynne å ta ut lønn.

Gina sier at hun har fått god støtte av Proneo i forbindelse av oppstarten. For tiden går hun også på etablererkurs i regi av Proneo.


Røyker hjerter og tørker skinn - får suksess på Instagram

Ole Marius Bjugan fra Mosvik og Espen Hermann fra Verdal har hatt suksess med salg av tørkede reinskinn gjennom Instagram- profilen @tronderrein.


Blir mer synlig

Larsen sier at hun ikke er i tvil om at det er mange bedrifter som kan ha bruk for hennes tjenester.

– Det er mange som har behov for en oppdatering av sine hjemmesider for å bli mer synlige i markedet, samtidig er det mange firma og foretak som fortsatt ikke har en hjemmeside. Det er en utbredt oppfatning blant mange mindre firma og foretak at det er tilstrekkelig å være synlig på Facebook. Da når de i hovedsak bare ut til sine faste følgere og ikke alle andre som kan ha bruk for deres tjenester. Erfaringene er at de som oppretter sin egen hjemmeside raskt vil oppleve en kraftig økning av trafikken.


Røyker hjerter og tørker skinn - får suksess på Instagram

Ole Marius Bjugan fra Mosvik og Espen Hermann fra Verdal har hatt suksess med salg av tørkede reinskinn gjennom Instagram- profilen @tronderrein.


Hun fraråder bedrifter og foretak å snekre sammen sin egen hjemmeside, men heller få profesjonell hjelp.

– Det er mange hensyn å ta i forbindelse med opprettelsen av egen hjemmeside. Siden 2014 har det blant annet vært krav om at alle hjemmesider skal ha en såkalt universell utforming, som gjør at hjemmesiden er tilgjengelig for alle brukergrupper.

Som forhandler av hele sortimentet av PC-er og ekstrautstyr gjennom Komplett.no kan Gina tilby det meste av det som folk og bedrifter etterspør. Som domeneforhandler hjelper hun også folk å finne fram til gode domener de kan bruke. Med fagbrev innen IKT reparerer hun også PC-er, men det handler i liten grad om fysiske reparasjoner.


Marion (41): – Jeg tror mange hadde blitt gale om de ikke hadde hatt strikkinga

Marion Louise Rindsem sa opp deltidsjobben og satset 100 prosent som selvstendig næringsdrivende i januar. I slutten av februar tenkte hun at det var en dum idé.


Kurs og feilsøking

– Det er sjelden det lønner seg å reparere en PC med for eksempel ødelagt skjerm eller andre fysiske skader. Reparasjoner handler derfor i hovedsak om feilsøk og gjenoppretting.

Firmaet tilbyr også kurs for bedrifter og lag og foreninger. I lærlingtida gjennomførte hun et godt besøkt innføringskurs for pensjonistlaget, og ser ikke gjort fra at hun kan arrangere nye kurs for eldre dersom det er mange nok som etterspør et slikt tilbud.

Når Larsen skal lage en hjemmeside for en bedrift drar hun ut og besøker bedriften.

– Dersom det er en bedrift som legger stein eller rør, så vil jeg gjerne se det med egne øyne, for bedre å kunne lage en hjemmeside som best mulig beskriver hva bedriften står for. Jeg er også veldig opptatt av at språket på hjemmesiden skal passe til formålet, og at teksten er lett synlig og tilgjengelig. Som hovedregel anbefaler jeg derfor ikke bruk av mer enn to farger i tillegg til sort og hvitt.