Han skulle egentlig ringe for å låne en bobil – ble ansatt som sommervikar på Namsen Auto

Komikeren Tommy Steine har foreløpig mistet 30 oppdrag – så sikra en telefonsamtale til Namsen Auto inntekt fram til i høst.

KOLLEGER: Komiker Tommy Steine har flere ganger tilbrakt ferier i bobil, men nå skal han hjelpe Svein Roger Nordbakk og Namsen Auto å selge flere bobiler til reiselystne nordmenn.  Foto: Bjørn Tore Ness

Nyheter

GRONG: Kompisene Svein Roger Nordbakk og Tommy Steine står og mimrer tilbake til det som skjedde for snaut en uke siden.

Komikeren har mista rundt 30 oppdrag etter at koronakrisa spredde seg som ild i tørt gress, og gjorde at levebrødet ble satt på vent.

– Hvis jeg ikke kan gjøre det jeg vanligvis gjør, så er det bare å brette opp ermene og bidra på en annen måte, sier 50-åringen fra Oslo.


For to år siden startet Steffen nettbutikk på hobbybasis. Nå har omsetningen eksplodert

I snart to år har Steffen Johansen drevet Jakt og Friluftsliv AS. Etter koronautbruddet har salget i nettbutikken skutt i været.


Nav ikke et alternativ

Han har vært i Grong opp til flere ganger tidligere, men denne gangen er han her for å hjelpe til hos en av Trøndelags største bilforhandlere.

– Oppgaven min blir ikke nødvendigvis å selge bobiler. Men man kan se på meg som en entusiasme-minister, som er her for å lage god stemning både hos de ansatte og kundene som kommer innom. Men jeg var faktisk med og bidro til at en bobil ble solgt tidligere i dag, forteller han.

Steine har hatt flere deltidsjobber den siste måneden, og fikk mye omtale etter at han ble ringevakt hos den lokale Kiwi-butikken.

– Folk løser dette ulikt. Men for meg og alle andre, er det en situasjon som ingen har vært i før. Jeg er for frisk til å ta imot penger på Nav, så det har ikke vært et alternativ for meg.

Vet hvor tøft vi har hatt det

For gründeren Nordbakk betyr det mye at Steine ønsker å bidra.

– Han vet hvor tøft vi har hatt det og vært gjennom. Jeg har vært i kjelleren og 2019 var soleklart det tøffeste året jeg har vært gjennom. Men nå er vi tilbake til de gode, gamle dagene igjen og da trenger vi folk som gjør oss glade. Han er en gladgutt og vi merker jo at kundene blir entusiastiske av å se ham.


Nordbakks arvtaker i Grong: – Ei spennende utfordring i en tøff bransje

Han synes det er en spennende utfordring, selv om det har buttet litt imot i starten. Simon Bredesen (46) er Svein Roger Nordbakks arvtaker i Grong.


Grunnen til at komikeren plutselig fikk vikariat hos Namsen Auto er enkel – men også veldig tilfeldig.

– Jeg skulle ringe han for å høre om familien kunne låne en bobil i sommer, for sommerferien blir jo i Norge nå uansett, sier Steine.

Fem minutter senere hadde han fått servert et jobbtilbud fra andre sida av røret.

– Avtalen ble gjort på lørdagskvelden, så jeg var glad da jeg våkna opp med ei melding på søndagen om at jeg fikk jobben, og at det ikke var tull.

Jobber med arbeidsmiljøet

Fram til i august kommer 50-åringen til å veksle mellom å bo i Grong og Trondheim, og får låne leilighetene til sjefen. I tillegg vil mye av jobben tilbringes langs vegen for å hente biler rundt om i Norge.

– Det blir lange dager på jobb og jeg har sett at jeg har gått 12.000 skritt om dagen, så jeg sovner tidlig om kveldene. Ellers har jeg ikke så mange planer for oppholdet i Grong annet et at jeg skal komme meg på Geitfjellet og kanskje også prøve meg på laksefiske i Namsen.

Steine har likevel en klar målsetting for arbeidsperioden hos bilforhandleren:

– Det er at folk skal synes at det har vært nødvendig og kult at jeg har vært her. Det er ikke om at jeg har solgt så og så mange bobiler, men at de føler at jeg har bidratt til noe positivt – det er mitt mål med denne perioden.