Veien til NM:

Lær Lett UB vil inkludere innvandrere med bildekort

Ti ungdomsbedrifter fra Trøndelag kjemper denne uka i NM for ungdomsbedrifter. En av dem er Lær Lett UB.

PRISVINNERE: Viktor Indergård, Daniel Stordahl, Sara Nerland, Alicia Santamarta og Adam Hovstad har tidligere vunnet pengepremier med bedriften Lær Lett UB, nå håper de på NM-heder.  Foto: Privat.

Nyheter

TRONDHEIM: Lær Lett UB har utviklet ett bildekortspill kombinert med en nettside for å inkludere innvandrere.

– Vi startet ungdomsbedriften Lær lett i høst og har siden da har vi vunnet mange priser på ulike messer. 3. april ble vi tildelt gullbillett til NM og tittelen Trøndelags nest beste ungdomsbedrift. I mai skulle vi egentlig reise til Lillehammer for å delta på NM, men på grunn av situasjonen vil NM foregå digitalt i år, forteller Ellinor Hangerhagen som er markedsføringsansvarlig i bedriften.


Ungdommer fra Verdal til topps med bedrift

200 elever har gjennomført digitalt fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter i Trøndelag. H2O fra Verdal vant i nord.


Hun kom på plass i bedriften rett etter at NM-billetten var sikret.

– Vi var fem elever fram til vi kom til NM. Da ønsket vi å sette inn forsterkninger og hentet inn en ny markedsføringsansvarlig, opplyser bedriften.

FORSTERKNINGER: Ellinor Hangerhagen ble ansatt som markedsansvarlig i april.  Foto: Privat

Med Lær Lett UBs produkt vil det bli enklere og morsommere å lære norske ord og uttrykk. Spillet kombinerer bilde, lyd og tekst i en sosial, lekfull og motiverende setting. Spillet består av bildekort som fordeles utover et bord, og en nettside (lærlett.no) som leser opp ordene.

Bedriften består av seks elever fra Trondheim som går på Kristen Videregående Skole Trøndelag. De går Studiespesialisering språk, samfunnsfag og økonomi.

Disse ungdomsbedriftene skal representere Trøndelag i NM:

 • Current UB - Thora Storm (beste UB sør, andreplass innovasjonspris, tredjeplass i HR/team og tredjeplass i Proneoprisen for beste samarbeid med næringslivet)
 • H2O UB - Verdal VGS (beste UB nord)
 • Humblebee UB - Thora Storm (førsteplass beste forretningsplan, beste kundeopplevelse på nett, BI-prisen for beste salgs- og servicebedrift, beste markedsføring og andreplass sosiale entreprenør)
 • Safe and Sound UB - KVT (førsteplass innovasjonsprisen, tredjeplass beste UB sør, tredjeplass beste markedsføring)
 • Storken Media UB - Levanger VGS (andreplass beste UB Nord og andreplass i Proneoprisen beste samarbeid med næringslivet)
 • Lær Lett UB - KVT (førsteplass Tindveds pris for beste kulturbedrift, førstepris beste sosiale entreprenør og andreplass beste UB Sør, andreplass BI-prisen for beste salgs- og servicebedrift)
 • Asey UB - Thora Storm (Førsteplass beste yrkesfaglige bedrift, andreplass Tindveds pris for beste kulturbedrift, tredjeplass beste kundeopplevelse på nett, tredjeplass BI-prisen for beste salgs- og servicebedrift, tredjeplass Størst verdiskapingspotensial)
 • Easy Active UB - Verdal VGS (Andreplass beste yrkesfaglige bedrift, tredjeplass Proneo-prisen for beste samarbeid med næringslivet)
 • SalmoTech UB - Thora Storm (Førsteplass i beste landbruks- og fiskeribaserte produkt og førsteplass i Proneoprisen beste samarbeid med næringslivet og førsteplassen i størst verdiskapningspotensiale. Andreplass Spleiselagets regnskapspris).
 • Clean Air UB - KVT (Førsteplass beste HR-bedrift/team, førsteplass i spleiselagets regnskapspris og førsteplassen i Storebrands bærekraftspris. Andreplass i Beste kundeopplevelse på nett, andreplass i Størst Verdiskapingspotensial. Tredjeplass i Innovasjonsprisen).

Fakta om NM

 • Digitalt NM for ungdomsbedrifter 2020 avholdes den første uken i mai.
 • Ungt Entreprenørskap står bak kåringen.
 • På NM for Ungdomsbedrifter møtes de beste ungdomsbedriftene fra hele landet for å vise frem sine forretningsidéer, produkter og tjenester til jurymedlemmer fra nærings- og arbeidsliv.