– Vi har ventet og ventet, så nå er det helt herlig å være i gang

Onsdag åpnet Hamstad bakerikafe dørene til lukta av nybakt brød og nykokt kaffe – og folket var ikke tunge å be over dørstokken.

ÅPNET: Onsdag kunne Sissel Jacobsen, Laila Østnor og Linda Mikalsen slippe folket inn i den nye bakerikafeen på Rørvik.   Foto: Lena Erikke Hatland

Nyheter

RØRVIK: Det nye kjøpesenteret på Rørvik har åpnet sakte, men sikkert på grunn av koronasituasjonen, og det mange har gledet seg til har vært åpning av den nye kafeen i første etasje.

– Herlig å være i gang

Onsdag morgen var ventetida over, og noen som var ekstra glade for å være i gang var de to bak disken.

– Vi har ventet og ventet på dette, så det er helt herlig å være i gang, smiler avdelingsleder Linda Mikalsen, som tidligere har jobbet sju år på kafeen i Namsos, og nå skal holde fortet på Rørvik sammen med Laila Østnor.

Selv om ventetida ble lenger enn de så for seg på forhånd, har de hatt nok å henge fingrene i før åpning.

– Ventetida har vært lang, men vi har allerede vært her mye, for det er en del som skal på plass når du åpner opp noe nytt, sier Mikalsen.

– Men nå kjennes det veldig bra å ha åpnet, og det høres ut som folk er fornøyde med å ha en ny kaffe på plass.

STORE SMIL: Harald Holand var en av gjestene som tok turen innom den nye kafeen på åpningsdagen, og både han og de to bak disken hadde store smil om munnen.   Foto: Lena Erikke Hatland

En smak av byliv

Erick Cabrera var førstemann inn gjennom dørene da kafeen åpnet. Han har ventet spent på nyåpninga, og har allerede etter første besøk blitt en fornøyd kunde.

– Det er helt fantastisk med ny kafe på Rørvik. I tillegg til å ha luftige og saftige varer, er lokalet veldig moderne og har et fint design, sier han.

Cabrera har bodd på Rørvik i fire år, men kommer egentlig fra København. Derfor har han savnet bylivet, som han nå føler han fikk en smak av igjen.

– Jeg er vant til storby med mange kafeer som jeg kunne gå til hver dag. Dette minner meg mer om det, smiler han.

FØRSTE KUNDE: Erick Cabrera var førstemann inn gjennom dørene til den nye kafeen som ga han byfølelse.   Foto: Lena Erikke Hatland

Ei stillere tid

På plass på åpninga var også Sissel Jacobsen, daglig leder i Hamstad butikkdrift. Hun sier det er godt å være i gang, samtidig som hun påpeker at oppstarten ikke er ideell.

– På grunn av korona er det ei stillere tid på kafefronten generelt. Det merker vi godt i Namsos også. Så dette er ikke en ideell oppstart, selv om det er godt å ha åpnet dørene, sier hun, som mimrer tilbake til da hun var med på å starte opp Krus og Himmel og hav på Storsenteret i Namsos for femten år siden.

– Nå er det første gang siden da at vi prøver oss på nytt.

Det de ønsker er å være er et supplement til tilbudet som allerede finnes fra før, og hun påpeker at dette er en annerledes type kafeteria enn de andre på Rørvik.

– Samtidig hører vi at folk er flinke til å gå ut på kafe her, så det håper vi å få oppleve, smiler hun, som få timer etter åpninga allerede har fått positive tilbakemeldinger.

– Folk er positive, så nå håper vi det ryr på litt etterhvert. Det er kjempefint å være her på senteret som ser fresht og fint ut, så dette blir nok bra.

GODT FØRSTEINNTRYKK: Erlend Thomassen og Vanessa Franklin tok seg en tur for å se på den nye kafeen, og var fornøyd med hvordan den så ut. – Den gjør et godt førsteinntrykk, sa Franklin da hun kom innenfor dørene.   Foto: Lena Erikke Hatland