Dina (29) startet interiørbutikk i garasjen - nå åpner hun fysisk butikk

Norden Interiør i Torggata er det nyeste tilskuddet til handelsbyen Steinkjer.

NORDEN INTERIØR: Bilde: Dina Beate Werstad prøver ut en av hengekøyene hun har til salgs i sin nye interiørbutikk. Her sammen med samboer Frode Guin.  Foto: Jon Åge Fiskum

Nyheter

STEINKJER: Onsdag formiddag åpnet interiørkonsulent Dina Beate Werstad dørene til sin nye interiørbutikk i Torggata i Steinkjer.

Werstad utdannet seg til interiørkonsulent allerede i 2013. De neste fem årene brukte hun sine kunnskaper som ansatt i interiør- og malingsavdelingen hos Byggmakker. De siste årene trappet hun gradvis ned jobben som butikkselger til fordel for jobben som selvstendig interiørkonsulent.


194 nye bedrifter ble etablert i april

Gina Marie Larsen (25) fra Verdal var en av de som valgte å satse på egne bein i april.


Fysisk butikk

I 2018 etablerte hun Dinas Interiør, og på slutten av fjoråret etablerte hun Norden Interiør som nettbutikk. Starten på nettbutikken har vært så god at hun nå går et skritt videre og åpner en fysisk butikk i Hammergården i Torggata.

– Jeg har de samme varene i butikken som jeg også selger gjennom nettbutikken, selv om jeg ikke kan stille ut alle varene som er tilgjengelig i nettbutikken.

Dina sier at hun har valgt varesortimentet med omhu, og satser på varer som ikke er å finne i hyllene på andre butikker i nærområdet.

– Jeg er også opptatt av bærekraft og miljø når jeg handler inn til butikken, sier hun og viser oss et eksempel på et småbord med topp av resirkulert skinn.

Startet nettbutikk i garasjen

Fram til nå har Dina drevet nettbutikken fra hjemmeadressen i Kvam. Fra dobbelgarasjen har hun med god hjelp fra samboer Frode Guin pakket og sendt varer til kunder over hele landet.

– Nå som vi åpner her i Torggata vil vi også flytte en en god del av varelageret til kjelleren under butikken. Jeg fortsetter selvsagt også som interiørkonsulent og vil nå ha kontor i tilknytning til butikken.

Handyman

Samboer Frode Guin, som er snekker, har drevet selskapet Steinkjer Handyman i to år. Han ser for seg at han framover vil bruke stadig mer tid på butikken og tilsvarende mindre tid på snekkerjobber.

Samboeren er også god å ha når Dina skal style leiligheter og hus. Da kan det bli mye flytting av tunge møbler.

Gir råd

I jobben som interiørkonsulent gir Dina råd til folk som skal pusse opp.

– Jeg hjelper til med både fargeveiledning og møblering. Hun samarbeider også med Boli i styling av boliger før salg.


Leid boliglykke

19 prosent av trønderne bor i leid bolig. Med borrelås og andre triks har Christine Krieg gitt liv til en leid leilighet uten å sette varige spor.