Levanger setter hotellplaner på vent

Koronakrisen fører til at Levanger kommune venter med å søke etter utbyggere til å realisere et konferansehotell på havna.

HOTELLPLANER PÅ VENT: Næringssjef Håkon Okkenhaug i Levanger vil selge kommunens tomt på havna, og sørge for realiseringen av et konferansehotell i kommunen. Nå setter koronakrisen en foreløpig stopper for planene.   Foto: Harald Sæterøy

Nyheter

LEVANGER: Administrasjonen i Levanger kommune har jobbet med planene siden 2018, selv om ideen er eldre enn som så.

Etter å ha gjennomført en markedsundersøkelse som viste at privat- og bedriftsmarkedet ønsket et konferansehotell i trehusbyen velkommen, så var planen å sette i gang en prekvalifiseringsrunde for interesserte utbyggere av hotellet over nyttår.


Hotellene taper store millionbeløp – setter sin lit til nordmenn

Best Western Tingvold Park Hotel og de øvrige hotellene fra Stjørdal til Steinkjer er enten helt nedstengt eller går på lavgir. Bransjen setter sin lit til norske ferierende.


Under formannskapsmøtet i forrige uke, orienterte næringssjef Håkon Okkenhaug politikerne om at prosessen er midlertidig satt på vent.

– Det blir vanskelig å gå ut med et konsept nå som reiselivsbransjen er inne i en så turbulent tid. Vi tror ikke hotellene er i stand til å respondere på en utbygging nå, de har mer enn nok med å sikre driften framover. Derfor venter vi med å gå ut i markedet med konseptet, sier Okkenhaug.

Næringssjefen påpeker at kommunen fremdeles har tro på konseptet.

– Vi får se hvor lang tid det tar før vi kan vurdere å søke etter utbyggere. Vi har fremdeles tro på at vi får det til, fordi det er et bra konsept vi har sydd sammen.


Trøndere trege med å søke kompensasjon

Mange hadde tenkt å søke da Næringsforeningene spurte, men trønderne er treige.