Norwegian snur om munnbind

Norwegian planla å innføre påbud om munnbind om bord i flyene sine fra neste uke. Nå snur selskapet.

VELKOMMEN UTEN MUNNBIND: Norwegian meldte først at de ville at reisende skulle ha munnbind, men fredag har de endret mening.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nyheter

– Vi vil avvente europeiske luftfartsmyndigheters (Easa) oppdaterte anbefalinger om smitteverntiltak om bord i fly før vi eventuelt innfører krav om bruk av munnbind, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian fredag morgen.


SAS- og Norwegian-passasjerer må bruke munnbind – Widerøe-passasjerer slipper

Alle passasjerer hos SAS og Norwegian må fra 18. mai bruke munnbind på selskapenes flygninger. Munnbindene må passasjerene ta med selv.


Onsdag denne uken ble det kjent at både Norwegian og SAS vil innføre krav om at passasjerene bruker munnbind om bord i flyene deres fra neste uke.

Passasjerene måtte selv ta med munnbind.

Snur

De nye retningslinjene kom etter at nyhetsbyrået Reuters meldte at EU-kommisjonen vil anbefale at det blir påbudt med munnbind på fly, men at midtsetene på flyene ikke trenger å stå tomme.

Nå snur altså Norwegian – inntil videre.

– Det viktigste tiltaket for å unngå smitte er god avstand, og det er vi i stand til å ivareta på en god måte for våre reisende og kolleger. Vi antar Easa vil komme med sin anbefaling innen få dager, sier Sandaker-Nielsen.

SAS står fast på munnbindkrav

SAS vil på sin side ikke endre kravet om munnbind.

– Vi står fast på avgjørelsen og bakgrunnen er at vi ønsker å gjøre det trygt og sikkert og komfortabelt for våre reisende, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til VG.

Han sier at passasjerer vil bli avvist ved ombordstigning hvis de ikke har med seg munnbind.

– Vi må huske på etterspørselen etter flyreiser fortsatt er nærmest ikke-eksisterende. Det er ikke mange som skal ut og fly ennå. Vi anbefaler at du kjøper munnbindet på apoteket og i god tid før du reiser til flyplassen, sier Eckhoff.