Rakk det akkurat til 17. mai-feiringa

Terrassen gleder seg til de kan servere på terrassen

Nytt restauranttilbud i Grong.

GRYNDERE: Fra venstre: Hazhir Nasser, Aras Mohammad og Ghandi Wali er veldig fornøyd med at de endelig kunne åpne Grong Terrassen. 

Nyheter

GRONG: – Vi stiftet selskapet i februar og startet med å gjøre alt klart, men så kom koronakrisen. Derfor ble åpninga som var planlagt til omkring påske utsatt, men nå er vi endelig i gang, sier Hazhir Nasser, som sammen med kompisene Aras Mohammad og Ghandi Wali har startet Grong Terrassen.

For den som er litt kjent i Grong er den nye restauranten i de tidligere lokalene til Spar Dama. De tre restaurantgrynderne har alle fartstid i serveringsbransjen.

– Etter å ha jobbet på restaurant i Namsos i noen år hadde vi lyst til å starte for oss selv, og vi har hatt god hjelp av vår tidligere arbeidsgiver Zeki Karadag med å komme i gang, sier Nasser.


Nye jobber hittil i februar

162 nye selskaper har sett dagens lys i Trøndelag hittil i februar.


Som en gest har de en rett på menyen som de har kalt «Zeki spesial».

– Men du kan godt skrive at vår pizza er enda litt bedre, ler gutta.

NY RESTAURANT: Lørdag 16. mai åpnet Grrong Terrassen dørene, noen uker forsinket på grunn av koronakrisen.  Foto: Øivind Rånes

Feiret 10 år

Ved et av vindusbordene sitter Tara Namsen og sønnen Babak (14). De er ute og feirer at det i dag – 16. mai – er det ti år siden de kom til Norge.

– Da passet det jo veldig bra at vi kunne markere dagen med litt god mat på en helt ny restaurant, smiler hun.

– Hva er førsteinntrykket?

– Jeg tror dette blir veldig bra for Grong. Her har vi fått et treffsted hvor kan alle møtes, både gammel og ung, og maten er veldig bra, mener Tara.


Gjerts Gormet skal stå for servering i gammel brygge

Brygga har stått i 140 år – nå skal den få nytt liv.


I restauranten er det sitteplass til 50-60 gjester.

– Vi har savnet Spar Dama så det var helt topp at dette kom, mener Trond Reitan, Ida Kristine Berg og Pia Kullvik.


2000 prosent økning i nettsalg av lokalbrent kaffe

Langøra kaffebrenneri sitt nettsalg har økt 2000 prosent i koronatiden.


De har allerede utnevnt Terrassen til nytt møtested.

– Maten er bra og her går det an å sitte og snakke, eller treffe venner, så dette blir nok den nye plassen vi kommer til å bruke når vi skal gå ut, mener de.

FØRST: Tara Namsen og sønnen Babak var de første kundene da Grongs nye spisested åpnet lørdag 16. mai. 

Henting og bringing

Nasser forteller at når de har kommet i gang vil de også tilby utkjøring av mat.

– Først må vi få restauranten opp og gå. Vi har selvsagt takeaway allerede fra i dag, men planen er å kjøre ut mat på bestilling i nærområdet, men også for eksempel til Bjørgan og Bergsmo, sier han.

– I andre etasje har vi selskapslokaler for utleie og når det blir litt varmere i været åpner vi uteservering på Terrassen, sier Mohammad.


– Vi har ventet og ventet, så nå er det helt herlig å være i gang

Onsdag åpnet Hamstad bakerikafe dørene til lukta av nybakt brød og nykokt kaffe – og folket var ikke tunge å be over dørstokken.


I tillegg til de tre eierne har de tre ansatte på deltid.

– Vi kommer til å jobbe mye selv, samtidig som vi håper at dette også kan skape noen ekstra arbeidsplasser, sier han.

Restauranten skal være åpen sju dager i uka, og har alle rettigheter.