Korona felte reisebyrå i Levanger med fotballturer som spesialitet: – Vi prøvde så lenge det gikk

Daglig leder tror det er kroken på døra for alltid.

FOTBALLREISER: Espen Tidemann (36) fra Levanger ville ta med nordmenn til fotball, dart og andre opplevelser både til England og andre land. Bildet av Tidemann er tatt under en fotballreise til Australia. Nå er selskapet slått konkurs.  Foto: privat

Nyheter

LEVANGER: Selskapet Next Game Travels AS ble stiftet for to år siden – og har formidlet fortballturer til balløya England siden. Tirsdag meldte selskapet oppbud til Inntrøndelag tingrett.

Alt falt sammen

Hovedaksjonær og eneste ansatt i selskapet, Espen Tidemann, sier at det var en trist dag.

– Vi gjorde det vi kunne for å holde det gående, men det gikk ikke. Vi mistet all omsetning allerede før korona for alvor slo inn i Norge. Det sier seg selv når fotball ble spilt for tomme tribuner. Det har heller ikke vært mulig å sende folk til England, sier Espen Tidemann til Trønder-Avisa.

Betalte kunder

Selskapet hadde en omsetning på 794. 000 kroner det første driftsåret 2018. Fotballturer bestilles gjerne lang tid i forvegen. Når kampene og turene til England ble utsatt, strakk selskapet seg langt for å betale tilbake kundene.

Med dårlig likviditet – eller penger på bok – for et nystartet selskap ble det utfordrende å holde seg flytende økonomisk.

– Ja, etter hvert ble det vanskelig for oss å betale tilbake, sier Tidemann.

Kroken på døra

– Ser du for det at det er mulig å starte opp igjen?

– Nei, slik det ser ut i øyeblikket kan jeg ikke se det. Det er trist å oppleve dette fordi det har vært mye jobbing med å få selskapet oppe og stå. Som eneste ansatt får jeg se meg om etter noe annet. Trøsten får være at vi ikke er den eneste virksomheten som er rammet av korona-situasjonen, sier Tidemann.

Arsenal-kamerater

Da Trønder-Avisa omtalte oppstarten i selskapet i 2018, fortalte Tidemann at hadde tre gode venner som medeiere og partnere.

Det var Lars Huser, som bor delvis i London, og Per Jarle Heggelund, som tidligere har arbeidet i TV2 og Canal+ med italiensk og engelsk fotball og kommentert over 700 kamper på norsk TV.

Heggelund ble med som reiseleder. Den tredje var engelske Andy Cracknell, som har bred erfaring fra fotball og har ansvar for booking i England.

Tidemann fortalte at de alle har møtt hverandre i miljøet rundt Arsenal.

Regnskap


2018
Driftsinntekt794.000
Driftsres.-141.000
Res. før skatt-141.000

Kilde: 1881.no. Alle tall i hele kroner.