Jobbskifte:

Den nye kommunedirektøren på Frosta har trukket seg – nå er Endre Skjervø (46) innstilt til jobben

Tidligere i mai ble Liv-Hege Martinussen innstilt som ny kommunedirektør på Frosta. Nå har hun trukket søknaden.

INNTSILT: Endre Skjervø er innstilt til jobben som ny kommunedirektør på Frosta.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

FROSTA: Frosta kommune varsler i en pressemelding at Martinussen i forrige uke valgte å trekke sin søknad. Som følge av dette har ansettelsesutvalget innstilt Endre Skjervø (46) til stillingen som ny kommunedirektør i Frosta kommune.

Skjervø sitter i dag som banksjef bankdrift i Grong Sparebank, og er bosatt i Steinkjer kommune.

Skal endelig behandles i kommunestyret

Skjervø har tidligere vært blant annet rådmann i Namsskogan kommune og avdelingsdirektør i NAV, skriver Frosta kommune i pressemeldingen.

Kommunestyret i Frosta nedsatte i februar et ansettelsesutvalg som fikk i oppdrag å finne en etterfølger til Knut-Helge Rønning, som leverte sin oppsigelse tidligere i år. Ansettelsesutvalgets innstilling skal endelig behandles av kommunestyret i mai.

– Vi er veldig glad for at Endre blir med på laget vårt, vi har viktige oppgaver foran oss, sier ordfører i Frosta, Frode Revhaug i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg veldig

Endre Skjevø innrømmer at han gleder seg stort til å komme i gang i jobben, men tar forbehold om at kommunestyret vedtar innstillingen.

– Dette kjennes veldig rett ut. Det er fire år siden jeg sluttet som rådmann i Namsskogan, og det er den artigste jobben jeg noen gang har hatt. Jeg har aldri hatt en så krevende jobb hverken før eller senere, men heller ikke en mer givende og spennende jobb. Nå ser jeg fram til å komme i gang på Frosta, sier Skjervø.

Hvis alt går etter planen kan Skjervø være på plass i kommunedirektør-stolen i månedsskiftet juli/august.

Skjervø er bosatt på Lø i Steinkjer, men ser ikke mørkt på å pendle til Frosta.

– Jeg er vant til å kjøre bil, og når du har en krevende jobb kan det å sette seg i en bil å kjøre i en times tid være nyttig. Man sorterer og planlegger og strukturerer seg, sier Skjervø

– En leder med stor gjennomføringskraft

Ordfører Frode Revhaug ser frem til å få på plass en kommunedirektør.

– Med Endre får vi en leder med stor gjennomføringskraft, og et oppriktig ønske om å videreutvikle lokalsamfunnet vårt. Jeg er sikker på at han kommer til å tilføre lokalsamfunnet vårt mye de neste årene, uttaler Revhaug.

Han trekker spesielt frem tiden Skjervø var i Namsskogan.

– Resultatene Endre fikk til i Namsskogan viser at han er uredd og har en veldig god innsikt i og forståelse for kommunedirektørrollen, mener Revhaug.