Strøm-hopp onsdag

Etter en lengre periode med lav strømpris, kom det et hopp for Midt-Norge onsdag.
Nyheter

Onsdag viste strøm-appen Tibber et hopp for strømprisene i Midt-Norge, med opp imot en krone per kilowatt time.

Jo Langøygard som er avdelingssjef for kraftmarked i NTE forklarer årsaken:

– Prisen i dag er et resultat den såkalte vårknipa, der de fleste kraftprodusentene har kjørt ned magasinene og venter på vårløsningen. Kraftverkene har lite vann igjen i magasinene, og det er en del kraftverk som er stoppet på grunn av konsesjonsbestemmelser, og må vente til magasinene fyller seg igjen. Det er ikke så unaturlig med sen smelting. Man planlegger produksjonen gjennom vinteren, og når vårløsningen uteblir blir det også redusert produksjon. I tillegg var det vedlikeholdsarbeid på flere store overføringslinjer i sør-sverige, og det er en dag med veldig lite vindkraftproduksjon. Til sammen gjør dette at prisene kom kraftig opp.

– Er det forventet at prisene vil gå drastisk ned igjen?

– Det er det absolutt. Det er forventet veldig lave priser og stort kjørepress i både Norge og Sverige fremover. Dette er en kortvarig effekt på prisene.