Sykepleier Anita Jensen satser på egen hudklinikk

– Huden er vårt største organ, og er viktig å ta vare på sier Anita Jensen som for to uker siden åpnet den medisinske hudpleieklinikken Klinikk Jensen på Dampsaga.

EGEN KLINIKK: Anita Jensen (41) i sin smakfullt innrettede hudpleieklinikk.  Foto: Børresen & Raak

Nyheter

STEINKJER: Anita sier at filosofien bak klinikken er å beskytte sunn og frisk hud, korrigere ulike skader og forebygge nye skader.

Anita har ni års erfaring som sykepleier etter arbeid både hos HUNT 4, hjemmesykepleien og sykeheimen i Steinkjer.

– Jeg trives veldig godt som sykepleier, og setter spesielt pris på de svært nære og sterke relasjoner til både pasienter og pårørende. Av vesen oppfatter jeg meg selv som empatisk og omsorgsfull, og føler mye på det tøffe tidspresset innen sykepleien. Vi gjør den jobben vi skal, men ønsker å gi så mye mer til pasientene, spesielt med tanke på psykiske plager og ensomhet. Jeg tar derfor ofte jobben med meg hjem og tenker på hva jeg kunne ha gjort for mine pasienter dersom jeg hadde hatt mer tid.


Dina (29) startet interiørbutikk i garasjen - nå åpner hun fysisk butikk

Norden Interiør i Torggata er det nyeste tilskuddet til handelsbyen Steinkjer.


Mer tid på pasienten

Anita sier at hun i mange år har gått med et ønske om å starte sin egen bedrift der hun kan bruke litt mer tid på hver pasient.

Som dermatologisk sykepleier kan Anita tilby klinikkbehandlingene dermapen, mesoterapi og kjemisk peel. Dette er hudforbedrende behandlinger. I løpet av høsten er også planen å kunne tilby behandling med Botox. Før det kan skje må hun også inngå avtale med en lege som kan skrive ut resept på Botox.

For å skaffe seg kunnskap om huden, hudtyper, hudtilstander og behandlinger har hun utdannet seg gjennom Cura Akademiet i tillegg til ulike kurs hos leverandører av for å kunne utføre de ulike behandlingene.


194 nye bedrifter ble etablert i april

Gina Marie Larsen (25) fra Verdal var en av de som valgte å satse på egne bein i april.


Ulike kundegrupper

Typiske kunder kan være personer som har akne, arr etter tidligere akne, solskadet hud, grov hud, rosacea, pigmentflekker, arr, store porer, tørr hud, sensitiv hud og fet hud. Lista er lang. Hun håper også at kunder som ønsker å forebygge aldring og generelt ta godt vare på huden, tar kontakt – og det gjelder menn som kvinner.

Anita sier at hun føler en spesiell omsorg for tenåringer og unge mennesker med som sliter med hudproblemer.

– For en ungdom kan de være en psykisk påkjenning å ha mye kviser i ansiktet. De fleste opplever hudforandringer når de kommer i denne perioden. Forskning viser at ungdom som sliter med akne har høyere forekomst av depresjon og angst, og sliter mer sosialt, de har mindre kontakt med venner og trives dårligere på skolen. Noen er såpass plaget at de trenger medisiner, mens andre igjen kan få god hjelp av gode rutiner og behandlingen jeg kan tilby dem. Den daglige hudpleierutinen hjemme med tilpasset produkt er svært viktig.


Marina (25) er ny daglig leder på Sienna

Føles som en dobbel gullbillett.


Anita sier at hun tilbyr en gratis første konsultasjon for nye kunder, der de får all nødvendig informasjon om den behandlingen som trengs.

– Jeg skreddersyr et program som kunden kan gjennomføre hjemme, og legger en plan for hvordan vi sammen kan nå kundens ønsker og behov.

Anita understreker at hun ikke stiller diagnoser, og henviser alle med sykdom til fastlege som eventuelt i neste omgang kan henvise til spesialistbehandling hos hudlege.