Åtte år etter at ideen ble født, bygges Langkaia borettslag i Namsos sentrum

Beem AS er i ferd med å sette opp fem leiligheter like ved Ullvaren i Namsos. Innen mars neste år skal Langkaia borettslag stå klart.

HER BLIR DET LEILIGHETER: Entreprenør Birger Pedersen AS er i ferd med å rive det gamle næringsbygget, der det nå skal bygges et lite borettslag bestående av fem leiligheter.   Foto: Bastian Øien Alstad

Nyheter

NAMSOS: Entreprenør Birger Pedersen AS er godt i gang med å rive det gamle bygget, som tidligere besto av flere garasjer.

Jan Torstein Bergum i Beem AS forteller at borettslaget skal bestå av fem leiligheter, og at leilighetene blir lagt ut til salg om ikke lenge

Ingen av leilighetene blir like, og størrelsen på disse skal variere fra 65 til 100 kvadratmeter, sier Bergum som har eid bygget sammen med Geir Myrvold i Beem AS siden 1986. Bergum og Myrvold eier halvparten hver av selskapet.

GJØR ALVOR AV PLANENE: Jan Bergum og Geir Myrvold, som eier halvparten hver i Beem AS, har lenge hatt planer om å bygge leiligheter i Lensmann Havigs gate i Namsos. Nå skal fem nye leiligheter stå klare innen mars 2021 og borettslaget skal hete langkaia.   Foto: BJØRN TORE NESS

Ideen om leilighetsbygget er rundt åtte år gammel, og NA omtalte planene først tidlig i januar 2017. På det tidspunktet var bygget regulert til næringsformål, og den opprinnelige planen var ni leiligheter i bygget. Den opprinnelige planen var også et tre-etasjes bygg, men borettslaget som nå bygges blir på to etasjer med fem leiligheter.

LANGKAIA BORETTSLAG: Borettslaget med fem leiligheter skal ifølge planen stå klart innen mars 2021.  

Det er Boli, og eiendomsmegler Magne Horsfjord, som skal selge leilighetene. Han forteller at det blir to store leiligheter på toppen av bygget, og tre mindre leiligheter i etasjen under. På toppen av bygget kommer et felles takområde.

Det er et veldig spennende prosjekt, som kommer til å bli et lite og hyggelig borettslag i Namsos sentrum, sier Horsfjord og legger til at det blir parkeringsplasser i bakgården.