Siren (30) flyttet til Leka for to år siden. Nå har hun åpnet egen blomsterbutikk

Blomsterdekoratøren ønsket å jobbe med det hun var utdannet til. Nå har hun skapt sin egen arbeidsplass.

BLOMSTERDEKORATØR: Siren Marie Høgholm har startet blomsterbutikk på Leka. Snart blir det også kafé.  Foto: Bjørn Tore Ness

Nyheter

LEKA: Torsdag forrige uke, like før 17. mai, åpnet blomsterbutikken.

– Det var mye folk innom de første dagene. Det var jo en annerledes 17. mai, så mange ville nok ha blomster for å pynte opp heime, sier Siren Marie Høgholm, som flyttet til Leka for to år siden.

Hun forteller at hun har fått mange gode tilbakemeldinger etter åpninga.

– Det er flere som allerede har kommet innom flere ganger.


Marina (25) er ny daglig leder på Sienna

Føles som en dobbel gullbillett.


Fra spøk til virkelighet

Hun har jobbet som blomsterdekoratør i Bergen i ti år, etter at hun tok blomsterdekoratør-utdannelsen sin på Hjeltnes gartnerskole. For noen år siden fant hun den store kjærligheten i Petter Sandvik fra Leka – og nå har paret fått barn og flyttet til nordsida av Leka.

Da Siren flytta til Leka for to år siden ville hun gjerne fortsette i yrket, men hun fant ikke en jobb som passet.

– Jeg lekte litt med tanken på å starte noe selv, og nevnte det nesten litt på spøk da jeg satt og lagde buketter til bryllupet til ei venninne. Da jeg dro heim igjen, så tenkte jeg at det kanskje ikke var så dumt.

Og slik ble det. Allerede i september 2018 var prosjektet i gang, og Siren har brukt tida godt. Hun har blant annet fått på plass et eget bygg som skal huse virksomheten.

Forsinka kafeåpning

Planen er å kombinere både blomsterbutikk, begravelsesbyrå og kafé. Kafeen og butikken har fått navnet Caféflora. Når det nå i første omgang er kun blomsterbutikken som åpner, skyldes det blant annet koronasituasjonen.

– Akkurat nå venter vi på noen disker som står fast i Italia, men vi håper å få åpna kafeen så fort som mulig.


Mistet alle oppdrag og var innstilt på konkurs – midt i elendigheten fikk gründeren en idé

– Mulighetene kommer ofte kamuflert som problemer. Så det var bare å hive seg rundt å grave etter gull i gråsteinen, sier Grete Lian.