Husfrua gårdshotell tester ny overnattingsmodell i sommer

Da gjestene uteble på grunn av korona ga det husfolket tid og anledning til å tenke opplevelsespakker på Inderøy.

BONDEGÅRDSFERIE: Ett av tilbudene Husfrua gårdshotell tilbyr er bondegårdsferie med blant annet kos og mating av dyrene. Lise Lyngsaunet Værdal og Per Magnus Værdal gleder seg til å ønske velkommen.  Foto: Elin Sofie Lorvik

Nyheter

INDERØY: – Vi vil at det skal skje mer på toppene her, sier Lise Lyngsaunet Værdal.

Et kjærkomment tilskudd fra krisefondet i Inderøy kommune på 50.000 kroner ga henne og mannen Per Magnus Værdal mulighet til å tenke langsiktig.

– Vi har tenkt tanken om opplevelsespakker lenge. Vi ser at familier gjerne ønsker et tilrettelagt tilbud og slik kan vi spille sammen med øvrig næringsliv i kommunen og skape noe sammen. Inderøy har mye å by på. Det er et mål for oss at besøkende skal tilbringe mer enn et overnattingsdøgn her, sier Lyngsaunet Værdal.

LIVSNYTERE: Den markedsgruppen de har flest av på Husfrua gårdshotell er livsnytere. Venninnegjenger med damer på 50 pluss som koser seg med god lokal mat og utsikten over Trondheimsfjorden har nå fått sin egen livsnyterpakke, forteller Lise og Per Magnus Værdal.  Foto: Elin Sofie Lorvik

Annerledes sommer

Koronapandemien gjør at mange går en annerledes turistsesong i møte. I sommer tester Husfrua gårdshotell for første gang ut tre feriepakker – en for livsnyteren, en bondegårdsferie og en for de aktive.

– Da kan man leie hele trønderlåna og bare være sammen med de man føler seg trygg på, det være seg familie eller venner. Styrken vår er at hit kan man komme og være for seg selv, sier Lyngsaunet Værdal.

Aktive gjester

Sommerbryllup blir det ikke noe av i år, og derfor er det ekstra stas å teste en helt ny markedsgruppe.

– Den aktive pakken er vi spesielt spent på. Vi har fått med oss Thomas Northug på treningene, så der har vi sikret oss god kvalitet når det gjelder konkurranseinstinktet i alle fall, ler paret.

Den aktive pakken representerer en gruppe de mener det er for lite av i Inderøy i dag.

– Vi ser stort potensiale for å ta i bruk blant annet de fine kulturstiene vi har, samt fjorden. Vi har fått med oss en dyktig kajakkinstruktør også, så de som virkelig er interessert i å teste blodpumpa kan padle kajakk motstraums i Straumen, sier Lyngsaunet Værdal.

Samarbeider med Øyna

Paret forteller at mange spør om hva de tenker om at Øyna også starter med overnatting og om konkurransen.

– Jo mer aktivitet jo bedre. Vi har samarbeidet med Øyna siden 2017 og på de nye feriepakkene skal deres kokker stå for maten. En kveld kommer de hit og lager mat, og neste kveld sender vi gjestene over til restauranten. Vi er glade for at de satser så mye som de gjør, det gjør det også mer fleksibelt for vår del, spesielt med tanke på matservering hos nærmeste nabo i lavsesongen.


Kulturlandskapshotell med annerledes crowdfunding

Når du ikke kan komme til Inderøy, sender Øyna en bit av Inderøy til deg – mot å få deg som gjest på sikt.


Sommeren er reddet

De begynte markedsføringen av pakkene tidligere denne uken og allerede har de fått flere henvendelser.

– Enkelte ønsker å kombinere flere pakker og der er vi behjelpelig så langt det går. Her er vi avhengig av samarbeidspartnerne våre lokalt, men de er gira og svarte ja med en gang de fikk spørsmål om å være med, sier Værdal.

– For to uker siden begynte det å komme inn bookinger på enkeltovernattinger. Det virker som folk begynner å feriere igjen. Jeg tror sommeren blir ganske grei, sier Lyngsaunet Værdal.

FAGRE FJORD OG BYGDER: Fra Husfrua gårdshotell har man flott utsikt over Trondheimsfjorden, Straumen og Børgin.  Foto: Elin Sofie Lorvik

En annen god nyhet som kom ut av koronatiden er online booking som nå er på plass for første gang.

– Det gjør at man kan stikke innom for en overnatting hvis man er i området og vi har ledig. Det er noe vi tror flere vil benytte seg av i sommer, sier Værdal.

Og på sikt håper de å utvide planene rundt feriepakker ytterligere.

– Vi er i dialog med Innovasjon Norge og håper å ha flere pakker på plass neste sommersesong, og forhåpentlig flere utenlandske turister også, sier Lyngsaunet Værdal.

Husfrua AS

RESULTATREGNSKAP201820172016
Sum driftsinntekter1 654 0002 357 0002 315 000
Driftsresultat94 000202 000-271 000
Resultat før skatt67 000164 000-314 000
Årsresultat92 000121 000-225 000

Kilde: regnskapstall.no