1,5 millioner i støtte til ungdom i sommerjobb

Kommuner og bedrifter som ansetter ungdom i sommerjobb kan få 7.000 kr i lønnstilskudd per ungdom.

Veterinærstudent Ane Falch fra Namsos har sommerjobb i Mattilsynet. Her på gården til melkebonde Vidar Stamnes i Vemundvik.  Foto: Karl Erik Hovik Aune

Nyheter

Tiltaket er i regi av fylkeskommunen og Sparebank 1 SMN, og skal stimulere til at flere arbeidsgivere i Trøndelag setter ungdom i arbeid i sommermånedene.

Kommunene søker

Gjennom den nye støtteordningen kan kommuner og bedrifter i Trøndelag søke om lønnstilskudd til inntil 15 ungdommer. Det er kommunene som administrerer søknadene.

Det gis støtte til lønn på 7.000 kr i én uke per ungdom. Sommerjobbene skal ha minst tre ukers varighet. Ungdom i alderen 15-19 kan tilbys sommerjobb i kommunen eller i lokale bedrifter.

– Det er viktig at ungdom får mulighet til å skaffe seg arbeidserfaring og litt inntekt også denne sommeren. Vi oppfordrer til samarbeid mellom kommuner og lokalt næringsliv så mange unge kan få sommerjobb også i år, sier Even Ystgård, seksjonsleder Næring i Trøndelag fylkeskommune.

Deler ut 214 ukelønner

Fylkeskommunen har satt av en million kroner, og Sparebank 1 SMN gir 500.000 kr i støtte. Til sammen har de 214 ukelønner å dele ut.

– Sommerjobb er viktig for at ungdom kan komme i kontakt med arbeidslivet. Derfor er dette et godt og riktig prosjekt i en krevende situasjon. Vi er også opptatt av at man sikrer at dette skjer i ordnede former slik at ungdom også får erfaring med spillereglene i arbeidslivet med blant annet arbeidskontrakter, opplyser Tore Bull Hedel, banksjef relasjon i Sparebank 1 SMN i en pressemelding.

Kort søknadsfrist

Sommeren nærmer seg med stormskritt og fristen for å søke på ordningen er 10. juni.

For mer informasjon, se www.trondelagfylke.no/tilskudd-sommerjobb