Jobbskifte:

Bendik Holstad blir ny daglig leder i Nor Industrier AS: – Jeg ønsker å bidra til utviklinga av Steinkjer

Da Bendik Holstad ledet etableringen av Amfi Steinkjer fikk han finanskrisen rett i fleisen. Nå venter en ny jobb – og en ny krise.

JOBB MED UTVIKLINGSPOTENSIAL: Bendik Holstad er ny daglig leder i Nor Industrier AS.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

STEINKJER: I forrige måned ble det kjent at Bendik Holstad gir seg etter 12 år i jobben som senterleder ved Amfi Steinkjer for å søke nye utfordringer.


Gir seg som senterleder på Amfi Steinkjer etter 12 år i jobben

Bendik Holstad søker nye utfordringer etter nær 12 år i jobben som senterleder på Amfi.


Hostad har sin siste arbeidsdag som senterleder 31. august. Dagen etter starter han i ny jobb som daglig leder i Nor Industrier AS. Eiendomsselskapet, som eies av Jan Mork, Terje Johan Mork og Stig Asbjørn Mork, eier og forvalter 17.000 kvadratmeter bygningsmasse ved Steinkjer Handelspark. I eiendomsporteføljen inngår også store næringsareal i Oslo, Stavanger og Trondheim, som Holstad også vil få ansvaret for-

Arealutvikling

– Jeg har jobbet i 18 år med eiendom og kjøpesenterdrift. I rollen som daglig leder i Nor Industrier blir jobben enda mer spissa mot utleie og utvikling av areal og eiendom, sier Holstad.

Han karakteriserer handelsparken i Steinkjer sentrum som en arealmessig indrefilet.

– Vi snakker om 40 mål med stort utviklingspotensial, både for nærings- og boligformål, sier Holstad, som ikke legger skjul på at muligheten til å drive arealutvikling er et av ansvarsområdene han ser fram til å ta fatt på.

– Jeg ønsker å bidra til utviklingen av Steinkjer, erklærer Holstad.

Utviklingen av selskapets eiendomsportefølje vil blant annet bestå i å tiltrekke seg nye leietakere til handelsparken. Selskapet sitter på ledige arealer etter at Biltema flyttet inn i sitt nye konseptvarehus på Nordsidleiret.

– Her ønsker vi å tilby areal til lokale næringsaktører, gjerne innen aktivitets-, trenings- og underholdningsbransjen.. Det kan bli en god match med eksisterende virksomhet, sier Holstad, med henvisning til nærheten til Lykkeland, Laserland og bowlinghall.

– Men jeg kommer til å holde døra åpen for alle, understreker Holstad.

I Steinkjer Næringspark finnes det også store leietakere som bl.a. Plantasjen, Møbelringen, Jysk, Kvik, flere kontorer samt et nystartet konsept innen leie av lager, Sørsia Minilager.

SER MULIGHETER: Bendik Holstad beskriver handelsparken og omkringliggende herligheter som en indrefilet i sentrumsarealet i Steinkjer. Han mener at området kan utvikles både for næringsaktivitet og boligbebyggelse, til tross for at koronapandemien har lammet deler av næringslivet. – Vi vil komme styrket ut av denne krisen også, mener Holstad.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Ny jobb, ny krise

For 12 år siden var Holstad involvert i etableringen av Amfi Steinkjer. Samtidig herjet finanskrisen med både globale finansfyrster og lokale detaljister. Nå venter en ny jobb – og en ny krise.

– Koronakrisen er på mange måter verre enn finanskrisen. Mange kjeder har fått betydelig svekket likviditet, noe som gjør at mange aktører går krevende tider i møte. Nor Industrier har heldigvis mange store leietakere som driver langsiktig og ikke er blant de bransjene som er hardest rammet, understreker Holstad.

– Et krisepreget næringsliv vil vel også skape utfordringer for en ny leder i et eiendomsselskap?

–Det er det liten tvil om. Samtidig ser jeg fram til å bidra med min erfaring fra utleie og forvaltning av eiendom. Ikke bare i Steinkjer men også andre steder i landet. Jeg ser mange muligheter. Det viktigste er at vi bruker byen vår mere og på en annen måte enn før. For en ting er jeg sikker på, vi kommer oss styrket ut av denne krisen også! avslutter Holstad.