Dette er den nye driveren av Kongsvold Fjeldstue

Frich driver i dag en rekke spise- og overnattingssteder i Innlandet og Trøndelag. Nå tar de over ærverdige Kongsvold Fjeldstue i Oppdal.

MED NØKKELEN I HANDA: Øyvind Frich åpnet mandag Kongsvold fjellstue for reisende igjen.  Foto: Therese Enger

Nyheter

OPPDAL: Øyvind Frich søkte og tar over som driver av Kongsvold Fjeldstue etter at Knut og Ellen Nyhus ga seg i fjor høst etter 22 år. De ønsket å kjøpe stedet, men fikk nei.

Frich som bedrift er i dag den største i privat sektor i Dovre, med mer enn 200 personer på lønningslisten i løpet av året.

– Alle har rømmegrøt og spekemat, vi skal ha macchiato og wraps, sier Øyvind Frich for Frich´s Hotel & Spiseri Kongsvold AS.

RETT VED E6: Nå kan man kjøre innom Kongsvold Fjellstue for en rast eller en overnatting. Nye drivere holder åpent i sommer.  Foto: Elin Sofie Lorvik

Gjenåpner vegkroa

Han forteller at de må drifte stedet på sin måte, og sørge for at driften både gir penger i kassa, samtidig som det historiske miljøet blir tatt vare på.

– Vi har vunnet et slags anbud fra Riksantikvaren på drift. Drift av vegkroa var en forutsetning som lå til grunn. Kongsvold skal være et folkelig tilbud, sier Frich.

Han forteller at kroa på Kongsvold ikke har vært åpen på flere år.

– Anbudet gikk på å oppfylle det opprinnelige rundt testamentet der Kongsvold skal være åpent for folk flest og tilrettelagt for pilegrimer. Det utelukker ikke drift i restauranten og hotellet, men vi vil gjøre det på vår måte og vil ha et litt annet konsept enn det tidligere drivere har hatt. Vi skal ha høy kvalitet på alt som leveres og det blir hvite duker i restauranten, men menyen blir enklere, sier Frich.

Gleder seg

Frich sier det har vært hektiske dager før oppstarten med å klargjøre til oppstart, og det midt i koronatiden. Likevel når de åpner dørene mandag, er det med både åpen kro, restaurant og hotell.

– Vi fikk melding om tildelingen for kort tid siden og har hatt bare tiden og vegen frem mot 15. juni, vi har ikke rukket å få hjemmesiden på plass en gang, sier Frich.

Han forteller at de vil ha behov for åtte-ni ansatte, der fem eller seks av dem har tilknytning til området, i tillegg til noen sommerhjelper. Det suppleres fra øvrige bedrifter ved behov.

– Kongsvold komplementerer det vi har gjort og ønsker å gjøre. Det ligger midt i satsingsområdet vårt og er et slags ikon. Klarer vi en omsetning på fire millioner kroner i sommer er vi kjempefornøyde.

NATURLIG: Kongsvold Fjellstue ligger i et naturskjønt område og skal benytte seg av lokale råvarer når de nå åpner opp for vegfarende igjen med Frich´s Hotel & Spiseri Kongsvold AS som driver.  Foto: Therese Enger

Moskus ute og inne

Kongsvold har blitt kjent for blant annet moskuskjøtt på den eksklusive menyen, samt safari i fjellene.

– Gjester vil finne en treretters sommermeny på restauranten med tilsnitt av lokale råvarer. Moskusen blir å finne på ostefatet, så den er ikke borte. I tillegg blir det moskussafari hver dag og her ser vi et stort innsalgspotensiale mot våre målgrupper når det gjelder arrangerte bussturer.

– Vi har avtaler med busser og busselskaper som det dessverre ikke blir noe av i år, men som blir en nyhet for våre kunder, sier Frich.

To år i første omgang

Frich skal drive Kongsvold Fjeldstue i 2020, med mulighet for forlengelse ut 2021.

– Det er ikke noen hemmelighet at vi ønsker å være her lengre, da det tar tid å knekke alle små koder. Målet er å tjene penger og at alle bli fornøyde. Både de som er her på gjennomreise og litt lengre opphold. Tidligere drivere har vært kjempeflinke og dyktige, men det lå en del føringer i drifta her.

«Vi er glade for at Øyvind Frich via Frichs Hotel & Spiseri Kongsvold AS skal gå i gang fra 15. juni. Dette ser vi fram til og vonar det blir ei bra tilbod , både for dei som køyrer forbi og for dei som har Kongsvold som base for fjellturar», skriver Riksantikvaren på sine Facebook-sider.

Fjellstua har gjennomgått en renovering i regi av Statsbygg i år. Riksantikvaren har det formelle driftsansvaret.

Om Frich

Frich driver i dag en rekke spise- og overnattingssteder i Innlandet og Trøndelag. Hans selskap driver Oppdalsporten på Fagerhaug under navnet Frich´s Oppdal, Hjerkinnhus på Hjerkinn, samt Frich´s på Dombås, Rudshøgda, Maihaugen og Alvdal, samt trehotellet i Brumundal under navnet Wood Hotel by Frich´s.

Frich AS

RESULTATREGNSKAP201820172016
Sum driftsinntekter234 000259 000179 000
Driftsresultat-470 000-1 092 000-1 375 000
Resultat før skatt1 092 0002 735 000-238 000
Årsresultat1 092 0002 735 000-238 000

Kilde: regnskapstall.no