Lokale entreprenører vant storkontrakt om å bygge strekning på Fv. 17: – Gull verdt for oss

Entreprenørene Odd E. Kne og Røstad skal gjøre jobben i arbeidsfellesskap for første gang.

STØRSTE KONTRAKT: – Arbeidsfellesskapet med Røstad er veldig positivt, og vil bli lærerikt for oss, sier Odd Einar Kne.  Foto: Jon Åge Fiskum

Nyheter

STEINKJER/VERDAL: Odd Einar Kne AS i fellesskap Verdal-selskapet Røstad entreprenør AS har fått kontrakten med å bygge ny Fv. 17 fra Østvik til Jåddåren.

Kontrakten er vel 115 millioner kroner, og vil sysselsette ca 30 ansatte – 15 fra hver av de to bedriftene – fram til høsten 2022.

Det var Steinkjer-Avisa som omtalte saken først.


Lokale entreprenører er på tilbudssiden – gir mye for pengene

På to mindre anbud på Innherred har det vært til sammen seksten anbydere. Nå er det billigsalg, mener entreprenør.


Jobber sammen

Det var i alt ni entreprenører som leverte anbud på oppdraget, som innebærer byggingen av en snaut fire kilometer strekning, meldte Trøndelag fylkeskommune i mai.

KJÆRKOMMEN KONTRAKT: Daglig leder Jon Sellæg i Røstad Entreprenør kaller kontrakten for kjærkommen og gull verdt.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Det er første gang at Kne og Røstad inngår såkalt arbeidsfellesskap.

– Det er vanlig i bransjen at man danner arbeidsfelleskap, hvis man ikke makter et prosjekt alene. For oss var kontrakten kjærkommen og gull verdt. Vi hadde alt for lite å gjøre etter ferien, sier prosjektleder Jon Sellæg i Røstad Entreprenør.

Størst noensinne

Daglig leder Odd E. Kne er også strålende fornøyd.

– For oss er den største kontrakten vi har hatt noen gang. Arbeidsfellesskapet med Røstad er veldig positivt, og vil bli lærerikt for oss, sier Kne.

Også hans firma har hatt få oppdrag så langt i år, også før korona-krisen slo til.

– Det har vært lite å regne anbud på, og de vi forsøkte oss på var vi litt uheldige med, sier Kne.

God næringspolitikk

Entreprenørene stifter nå et felles ansvarlig selskap (ANS), og etablerer en egen organisasjon som skal styre prosjektet.

Sellæg mener at oppdelingen i mindre kontrakter på Fv. 17 er god næringspolitikk i praksis.

– Fylket er gjennom årene blitt veldig flinke til å dele opp kontrakter, slik at det er blitt enklere for oss lokale å slåss om dem. Vi kan ikke hamle opp med de store aktørene med gigantoppdragene til 3-4-5 milliarder kroner – som foreksempel Nye Veger legger ut. En stor takk og blomster til Jo Bernt Brønstad i Trøndelag fylkeskommune og hans organisasjon, sier Jon Sellæg.

Vegen er en videreføring østover på nyvegen fra Sprova til Østvik, som nå står ferdig. Den nye vegen vil bli ni meter bred, få forsterket midt-oppmerking og skiltet hastighet på 80 kilometer i timen.