Nordbakk investerer millioner i ny butikk

Svein Roger Nordbakk utvider virksomheten med en butikk på hele 850 kvadratmeter der det skal selges interiør og utstyr til camping- og bobiler.

NY BUTIKK: Svein Roger Nordbakk og Ketlyn Ernits ser fram til å komme skikkelig i gang med den nye butikksatsinga.  Foto: Privat

Nyheter

NAMSOS: Libyggen er mest kjent som forhandler av bobiler, campingvogner og biler. Nå er han i tillegg styreleder og eier av butikken K & S Style på Øysand i Melhus.

Der skal han selge forskjellige produkter innen interiør og dekor samt utstyr til camping- og bobil. Ifølge Nordbakk vil han ikke være så mye involvert i den daglige drifta, selv om butikken kun ligger én etasje unna kontoret.

– Jeg har mer enn nok å drive med på Namsen Auto, så selve styringa av butikken i andre etasje er det andre som tar seg av. Tanken har hele tida vært å skille de to butikkene fra hverandre – i første etasje skal vi fortsatt fokusere på bobil, camping og biler, mens det i andre etasje vil være alt mulig rart. I tillegg har vi en nettbutikk som står for omtrent 30 prosent av salget vårt.


Han skulle egentlig ringe for å låne en bobil – ble ansatt som sommervikar på Namsen Auto

Komikeren Tommy Steine har foreløpig mistet 30 oppdrag – så sikra en telefonsamtale til Namsen Auto inntekt fram til i høst.


Har brukt én mill.

Butikken har per dags dato to fulltidsstillinger og ei halvtidsstilling, og Nordbakk sier at de ikke vil ansette flere folk i løpet av sommeren.

Han har ifølge seg selv brukt drøyt én million kroner på å bygge om lokalene – varelageret alene skal visstnok være verdt seks–sju millioner. Nordbakk har ikke satt seg noen spesifikke mål med tanke på lønnsomhet, men sier at det går riktig veg.

– Det første året er litt vanskelig å spå, men vi har ikke akkurat budsjettert med et stort overskudd. Hvor vi ender ved slutten av året er usikkert, men foreløpig går det veldig bra. Vi importerer alle varene våre direkte fra hele verden – for eksempel fra land som Kina, Estland og Slovenia. Når man gjør det slik så slipper vi en del ledd, og da blir det lønnsomt.

– I disse koronatider har det vært mye snakk om at vi må kjøpe lokalproduserte varer og tjenester?

– Skulle vi ha gjort det kunne vi ikke ha drevet butikk i det hele tatt. Med norskproduserte varer opererer man ofte med dårlige marginer, og da kan det fort ende med lite omsetning. Dessuten er det slik at i for eksempel caravan-bransjen så finnes det ingen norske produsenter. De fleste liknende butikker får også varene sine fra Kina.


Nordbakks arvtaker i Grong: – Ei spennende utfordring i en tøff bransje

Han synes det er en spennende utfordring, selv om det har buttet litt imot i starten. Simon Bredesen (46) er Svein Roger Nordbakks arvtaker i Grong.


Flere bein å stå på

Ved siden av varene i butikken er det også mulig å leie bobil der. K & S Style satser også på arrangementer, som for eksempel auksjoner – i tillegg har Nordbakk en annen kjenning med på laget:

– Tommy Steine var her forrige helg og det var en suksess. Jeg liker å gi gass, og kommer nok til å prøve på en del ting som andre ikke tør.

– Fjoråret var skuffende for Namsen Auto – er det derfor du nå har satset på ny butikk?

– Nei, det er rett og slett for å ha flere bein å stå på.


Topplisten: Grong

Her er de største bedriftene i Grong.