Speilsalen pusser opp og lager egen kaviarbar

Kun ett år etter åpningen, stenger michelinrestauranten for å pusse opp. I slutten av juli gjenåpner restauranten – med egen kaviarbar.

PUSSER OPP: Stjernerestauranten Speilsalen på Britannia stenger for oppussing. Dørene åpner igjen 29. juli,  Foto: Dreyer Hensley

Nyheter

TRONDHEIM: Det opplyser Britannia Hotell i en pressemelding.

Christopher Davidsen gleder seg til fortsettelsen og til å utvikle restauranten videre etter sommerferien.

– Etter et fantastisk første år i Speilsalen som kulminerte i en stjerne i Michelin-guiden, ønsker vi å sikte enda høyere og legge listen enda et hakk opp. Vi føler at vi kan bli enda bedre og kjenner stadig på at vi vil utvikle oss videre. Stjernen var en fantastisk anerkjennelse og starten på det vi ønsker å oppnå med Speilsalen, innleder kjøkkensjef Christopher Davidsen.

Reduserer kapasiteten

Rent konkret vil blant annet de to store chambré separéene tas ned og erstattes med to stasjoner med kokker, der den ene er en egen kaviarbar hvor gjestene vil tilbys eksklusiv kaviar med tilhørende drikke. Den andre vil være en dessertstasjon der kokken står ute og lager dessert foran gjestene.

– Vi bygger ned gjestekapasiteten litt i restauranten for å høyne kvaliteten på opplevelsen. Det blir noen færre sitteplasser og flere bord for par. For oss handler dette også om at vi selv har lyst til å fornye oss. Om vi ikke endrer oss og tør å søke utvikling, så står vi stille og stagnerer – det ønsker vi ikke, fortsetter Davidsen.

KJØKKENSJEF: Christopher Davidsen.  Foto: Wil Lee-Wright

Et nytt vinrom blir også en del av nye Speilsalen etter sommeren. Der skal en av Norges mest premierte sommelierer, Henrik Dahl Jahnsen, tilby gjestene nye smaksopplevelser og forsterke opplevelsen for vin-connoisseurene:

– Vårt nye vinrom blir et blikkfang i restauranten og jeg ser frem til å vise frem enda mer av faget vårt og sørge for store vinopplevelser i nye Speilsalen, sier Dahl Jahnsen.

Internasjonale entusiaster

For Britannias restaurantdirektør Ida Dønheim er ombyggingen i Speilsalen et ledd i en langsiktig strategi for å tiltrekke seg flere internasjonale gjester og matentusiaster til hotellet og Trondheim.

– Britannia har seks spennende mat og drikke-konsepter for alle anledninger. Speilsalen, som leverer mat- og drikkeopplevelser på aller høyeste nivå, er flaggskipet. Vi ønsker oss enda mer internasjonal turisme i årene som kommer. Derfor gjør vi grep allerede nå for å rigge oss for dette, sier Dønheim.

Stjernerestauranten i Trondheim gjenåpner dørene 29. juli.

EKSKLUSIV SMAKSBOMBE: Speilsalen på Britannia skal høyne kvaliteten på matopplevelsene ytteligere. Eksklusiv kaviar blir et sentralt element når restauranten åpner på sensommeren.  Foto: Fredrik Ringe