Tommy (35) har brukt mange år på å hjelpe andre med å drive butikk – nå skal han drive egen

Om nøyaktig en uke overtar Tommy Rise (35) som kjøpmann ved Rema 1000 på Straumen i Inderøy.

Tommy Rise er klar for å endelig drifte sin egen butikk og blir kjøpmann på Rema 1000 i Straumen i Inderøy.  Foto: Jon Åge Fiskum

Nyheter

INDERØY: Tommy Rise, som har utdannelse innen markedskommunikasjon fra BI, har arbeidet med handel i hele sitt voksne liv.

De siste fem årene har han vært regionsjef i optikerkjeden Specsavers. Med et distrikt som strekker seg fra Orkanger i sør til Alta i nord har han hatt mye reising i jobben.

– De siste årene har jeg nok vært på reisefot i halve arbeidstida, men du kommer langt med en tålmodig samboer og mulighet for litt hjemmekontor innimellom.


Arne Hjeltnes: – Det er nettopp slike reisemål mange nå søker etter.

Det startet med et langhus midt i beitelandet i Inderøy. Fredag kunne Øyna ønske gjestene velkommen til overnatting i sveverom.


Minutter til jobben

Nå ser han fram til at han bare får noen minutters kjøretur til jobben. Med samboer, en liten datter og et nytt barn på veg, passer jobbskiftet også godt med familiesituasjonen. Familien har nå bodd tre år i Inderøy.

– Jeg møtte min samboer Maren Gausen i jobbsammenheng. Hun er fra Inderøy, og vi fant ut at det passet bra å flytte fra Trondheim til Inderøy. Jeg er ellers født på Hell og bodde her fram til jeg var 12 år da familien flyttet til Østlandet.


Marina (25) er ny daglig leder på Sienna

Føles som en dobbel gullbillett.


Rise sier at beslutningen om å bli kjøpmann ble tatt da han oppdaget at Rema-butikken på Straumen ble ledig når dagens kjøpmann, Solfrid Wibe, forlater Inderøy for å bli Rema-kjøpmann i Fredrikstad.

– Jeg har nå brukt mange år på å hjelpe andre med å drive butikk og synes det nå var på høy tid at jeg kunne drive for egen regning.

Franchise

Han forteller om noen spennende år hos Specsavers.

– Det er en spennende bransje, men nå ser jeg fram til å kunne jobbe hos Rema. Specsavers driftes jo i likhet med Rema etter franchiseprinsippet, men det blir likevel første gang jeg får ansvar for å drive en dagligvarebutikk. Jeg har vært innom dagligvarebransjen tidligere. Jeg jobbet i en Coop Mega-butikk mens jeg var under utdanning og bodde på Østlandet.


Surf Kombucha dobler kapasiteten og inngår eksklusiv avtale med Britannia

Fire år har gått siden Surf Kombucha så dagens lys. Nå dobler de kapasiteten i nye lokaler for å møte etterspørselen.


Erfaring fra klesbransjen

Rise har også arbeidet i flere år i klesbransjen som regionansvarlig for Varner-konsernet og han har blant annet vært butikksjef for Carlings på Mercursenteret i Trondheim.

Tommy har travle dager nå før han skal overta som Rema-kjøpmann, men føler han har god kontroll.

– Rema har gode tilbud om kursing og ressurser som støtter en ny kjøpmann i oppstartsfasen.


Husby Optikk åpner ny avdeling i mai

For aller første gang får Straumen sin egen optiker.


Den ferske kjøpmannen overtar en butikk med 35 millioner kroner i omsetning, og han har et klart mål om øke den.

– Coop har en stor markedsandel i Inderøy, men jeg har tro på at Rema skal klare å ta en større markedsandel. Det selges dagligvarer for totalt 170 millioner kroner årlig i Inderøy, og det er naturlig for meg at Rema har en større andel av dette. Jeg skal nå gjøre mitt for å skape en attraktiv butikk som folk gjerne vil handle i. Jeg vil alltid ha i tankene hvilke varer kundene ønsker de skal finne i butikken. Butikkene har stort sett et baseutvalg, men det er alltid rom for å gjøre lokale tilpasninger for å møte behovet der man er. Kunden er sjefen, så her er det viktig å hele tiden tilpasse seg, sier han.