Vetle, Imre og Hans Iver snekret seg til meget godt bestått fagprøve

Røros Entreprenør kan skilte med å ha utdannet tre nye tømrerlærlinger - og det til topp karakter.
Nyheter

RØROS (Arbeidets Rett): – Dette har vært to av mitt livs beste år, sier en fornøyd, nyfaglært tømrer, Hans Iver Almås.

Sammen med tvillingene Vetle og Imre Rennemo Hanslien har han i to år vært ansatt i Røros Entreprenør som lærling. Hele forrige uke brukte de tre på fagprøven i tømrerfaget. Mandag denne uka kom resultatet, og alle tre kunne klappe seg sjøl på skuldra med meget godt bestått fagprøve.

Sjeldent godt resultat

Selve fagprøven ble gjennomført på tilbygg og rehabilitering av en gammel hytte. To soverom og en balkong har vært gjenstand for bedømmingen fra prøvenemda, som hadde fint lite å pirke på.

– Det er særdeles uvanlig at tre lærlinger får så godt resultat samtidig. Jeg tror faktisk det er historisk, sier Per Erik Sandnes i Fagopplæring i Fjellregionen.

Sammen med kollega Stein Ilevold har han ansvar for oppfølging av lærlinger ute i bedrift, og sørger for at de har det godt på jobb og at opplæringen er som den skal være.

– Det at man får meget godt bestått, skjer ikke alltid. Da har man fått med seg de ekstra detaljene, sier Ilevold.

Fornøyd arbeidsgiver

– Vi er utrolig stolte over bragden det er å oppnå meget godt bestått fagprøve, sier Steinar Tamnes, daglig leder i entreprenørfirmaet.

Han forteller om tre unge gutter med stort pågangsmot, og understreker hvor viktige de unge gutta har vært i læretida.

– De er virkelig en ressurs, og utrolig trivelige karer som bidrar til et godt arbeidsmiljø, sier han.

Veien videre

I tillegg til to års læretid, har både Vetle, Imre og Hans Iver hatt utplassering fra videregående skole hos Røros Entreprenør. De er alle tydelige på at de ikke kunne fått en bedre arbeidsplass.

– Om vi skal fortsette å snekre, er det dette firmaet vi skal være i, sier Vetle.

For Vetle og Imre går turen videre inn i militæret når året er omme. Hans Iver har bestemt seg for å bli i Røros Entreprenør en stund til.

– Lærlinger er verdifullt

Røros Entreprenør anser lærlinger som en så verdifull ressurs at de har som mål å alltid ha lærlinger. Amund Bromstad er medeier i firmaet og forteller om god kontakt med videregående skole for å rekruttere flere.

– Det er godt for arbeidsmiljøet, og det er viktig for oss at faget føres videre ved at vi lærer bort det vi kan, sier han.

Fagopplæring i Fjellregionen skryter av opplæringen som blir gitt i rørosbedriften.

– De er flinke med opplæringen og har en bredde ikke alle har. Med både nybygg og rehabilitering av eldre bygg byr de på et variert og vidt fagområde, sier Stein Ilevold.