Jens Petter, Henning, Stian og Asle fikk alle full pott på fagprøven hos Vangs

– Det er spesielt, mener opplæringskontoret.

LÆRLINGER PÅ VANGS: Terje Vang lengst til venstre og Nina Fossum lengst til høyre er stolt over lærlingene sine. Jens Petter Vandvik fra Inderøy, Henning Johansen som er TAF-lærling og skal gå skole for å bli ingeniør til høsten er fra Verdal, Stian Brevik fra Inderøy og Asle Nørve fra Steinkjer.  Foto: Elin Sofie Lorvik

Nyheter

INDERØY: – Vi forsøker å være en ettertraktet bedrift og gi allsidig opplæring. Lærlingeordningen er den beste rektrutteringsarenaen vi har, sier Nina Fossum fra TN. Vangs mekaniske verksted.

Hun er koordinator for lærlingeløpet hos Vangs og sitter også i styret til OTEK.

– Vangs ble offentlig godkjent lærebedrift i 1992, men allerede i 1987 avla to av de ansatte fagprøve her, og de jobber fortsatt i bedriften. Den ene av dem, Arne Fossum, har i ettertid vært faglig leder for lærlingene ved bedriften.

Rekrutteringsløp

Daglig leder Terje Vang forteller at dette er hovedmåten å rekruttere ansatte på.

– Tett opp imot halvparten av de ansatte har kommet inn som fast ansatte via lærlingeordningen, forteller Vang.

I år fikk alle de tre ordinære lærlingene og en TAF-lærling fagbrev som industrimekanikere hos T.N. Vangs Mek. Verksted AS.


Vetle, Imre og Hans Iver snekret seg til meget godt bestått fagprøve

Røros Entreprenør kan skilte med å ha utdannet tre nye tømrerlærlinger - og det til topp karakter.


Meget godt bestått

De tok like godt storeslem og endte med karakteren «meget godt bestått» alle fire.

– Det føles bra. Det er ikke så vanlig at alle får meget godt bestått i samme bedrift, men det var godt å få det til sammen, forteller inderøyningen Stian Brevik.

Sammen med Jens Petter Vandvik fra Inderøy, Henning Johansen fra Verdal og Asle Nørve fra Steinkjer forteller han om et godt miljø.

– Det gis grundig opplæring og alle er flinke til å lære bort. I tillegg må man ha ståpåvilje selv og lyst til å få det til.


Børge (46) gikk inn i arbeidslivet rett fra videregående. Etter 21 år i bransjen, ble han arbeidsledig i natt

De fleste skal fortsette å jobbe med tog. Men Børge Nilsen starter på ny når SJ tar over for Vy. Nå har han sagt farvel til sine 260 ansatte.


De fire tok prøven i to puljer, og Brevik medgir at det ble litt ekstra press da de to første fikk meget godt bestått.

– Det ga litt ekstra pågangsmot og i etterkant har vi fått mange gratulasjoner. Håpet er at bedriften vil tiltrekke seg flere lærlinger i framtiden.

Spesielt

– Det er spesielt og veldig bra. Det dokumenterer en glimrende jobb fra bedriften og opplæringskontoret, mener Roger Lillemark som er daglig leder i OTEK Nord-Trøndelag.

Han bekrefter at TN. Vangs har vært med siden oppstarten av opplæringskontoret i 1992.

– Faktisk var Åshild Vang som er mor til Terje og Kjetil Vang med å startet opp kontoret i sin tid, sier Lillemark.

Han forteller at da de startet opplæringskontoret for teknologifag i gamle Nord-Trøndelag var det 12 lærlinger innen deres fag.

– I dag har vi i underkant av 250 løpende lærekontrakter. Det var 25 bedrifter med da vi startet kontoret, i dag er det cirka 110 bedrifter. Det har vokst voldsomt. Vi tok inn cirka 150 lærlinger i fjor og det var ny rekord.

Lillemark mener at det trengs bedre tilgang på lærlinger innenfor teknologifagene.

– For vår del er det å gå ut og spørre etter flere læreplasser ikke det som trengs. Vi mangler tilgang på kvalifiserte kandidater vi. Fylket dimensjonerer ikke etter næringslivets behov, men etter førsteønsket til kandidatene og dessverre i noen tilfeller mer etter den enkelte skole sine behov og ønsker. Vi er svært samstemt med NHO sine krav om bedre dimensjonering etter hva næringslivet trenger av arbeidskraft. Dette gjelder flere av programfagene.

Han forteller at for næringslivet i Trøndelag er det stor konkurranse om elevene som kommer ut fra ungdomsskolen.

– Mange bransjer skriker etter lærlinger og arbeidskraft.

Han opplyser samtidig om at 20-25 lærlinger ble permittert en kort periode på grunn av koronaviruset, men at de fleste er tilbake i jobb igjen nå.

Ulike arenaer

T.N. Vangs mek. Verksted er ledende i Skandinavia innen tilhengere for spesialtransport.

– I stålhall, så vel som aluminiumshall og monteringshall er det full aktivitet. Reparasjoner av eget utstyr foregår også daglig. Det vil si at lærlingene får prøvd seg på alle arenaer, og får god faglig bredde, sier Fossum.

FRA STARTEN: Koordinator for lærlingene, Nina Fossum ved TN. Vangs mek. verksted forteller at antallet lærlinger øker på, men at de fortsatt har for få . Bedriften har vært lærlingebedrift i mange år og vært med helt fra starten av opplæringskontoret i Nord-Trøndelag.  Foto: Elin Sofie Lorvik

Hun koordinerer læreplanmålene og skryter av den etablerte fadderordningen ute i de ulike hallene.

– Hos oss lærer man å ta vare på hverandre. Kua må huske at hun har vært kalv.

– Vangs har vært med siden starten. Det har ikke gått ett år uten lærlinger her og det har bare blitt flere og flere. Vi har aldri hatt stryk og er godt fornøyd med det. Jeg er like stolt over lærlingene hvert år, sier Fossum.

Mangler kvinner

Vang og Fossum forteller om for lite lærlinger i markedet, og at blant de 60 ansatte er det to kvinner. I årenes løp har de kun hatt en kvinnelig industrimekanikerlærling.

– Vi skulle gjerne ha sett at flere kvinner ville jobbe hos oss, men vi merker i alle fall at yrkesfag har fått en oppsving i popularitet de siste årene. Da får neste oppgave bli å huke tak i damene, sier Vang og sier at mannsdominansen speiler kjønns-balansen i videregående.


Helt sjef å være mann

Trøndersk næringsliv er en mannsbastion

Norge er blant verdens mest likestilte land, men i toppen av trøndersk næringsliv er det menn som sitter med makta.


Vangs får støtte fra Lillemark hos opplæringskontoret.

– Dessverre så er det for lite jenter i fagene våre og det er rift om de jentene som dukker opp.

– Det starter tre nye lærlinger på mandag, i tillegg har vi to som er midt i løpet gjennom TAF på førsteåret, sier Fossum.


Sjekk din kommune: Dette er de største bedriftene i Trøndelag

Sjømat, bank og handel preger omsetningstoppen i Trøndelag.