Bygger på for fjerde gang

Namdalens første dyreklinikk investerer for 7,5 millioner

– Vi må følge med i tida. Slutter vi å fornye oss blir vi stående igjen når toget går. Den bransjen vi er i utvikler seg stadig, og vi må utvikle oss i samme takt, sier eier Martin Kaldahl.

FØLGER MED TIDA: Siden oppstarten har Grong dyreklinikk hatt en jevn øking av kunder hvert år. Det gjør at de nå bygger på for fjerde gang og har planer om å ansette en eller to personer til. Fra venstre: daglig leder Mona Falmår, Lina Mari Jåma og dyrlegenestor Martin Kaldahl. 

Nyheter

GRONG: Utbygginga i denne runden vil være på 150 kvadratmeter, men siden det også skal inn en del ganske avansert utstyr blir kostnaden forholdsvis høy.

– Den store investeringa er en CT-skanner. I dag har vi en gammel og god røntgenmaskin som fungerer godt når det er skader på bein, men skal vi undersøke bløtdeler må vi ha en CT-skanner, sier han.

Større kapasitet

I tillegg skal nybygget som nå er i ferd med å reise seg på Grong dyreklinikk inneholde ei operasjonsstue til, og det skal inn i det Kaldahl kaller et bildebehandlingsrom – der de utfører blant annet ultralyd og undersøkelser med gastroskopi og koloskopi.

– Det at vi nå utvider den bygningsmessige kapasiteten gjør at vi kan ansette flere folk, sier han.

De er nå sju heltidsansatte der seks har sin arbeidsdag på klinikken, og den sjuende kjører stordyrpraksis i distriktet.

– Vi regner med at vi må ansette en eller to til i løpet av høsten, sier han.

Nybygget skal også inneholde et lager og et nytt spiserom for de ansatte.

Forholdet til dyr endrer seg

– Det er egentlig et eventyr jeg har fått være med på siden jeg startet som dyrlege. Det har vært ei fantastisk utvikling av yrket, og den utviklinga har langt fra stoppet ennå, sier Kaldahl.

Det som i stor grad har drevet utviklinga er at kjæledyra får stadig større betydning for folk.

– De fleste er villige til å bruke mer penger på å holde kjæledyra friske, og da må vi følge på å gi dem det tilbudet og yte de tjenestene som folk etterspør. Blant annet nå som vi investerer i CT-skanner.

Dyreklinikken har også over år bygget opp et avansert laboratorium der de gjør veldig mange forskjellige analyser selv.

– Vi er nesten avhengige av å ha både kunnskap og utstyr i bedriften. Vi har mange kunder som reiser langt med for eksempel jakthunden sin, og da kan vi ikke si at vi skal sende inn en blodprøve og be dem komme tilbake om noen dager. Vi må gjøre den analysen der og da, forteller Kaldahl.