Gjør klart for åpning av Sommerfest i Steinkjer

Kommunen, Bylab, Steinkjer sentrumsforening, Steinkjerbygg og Steinkjer næringsforum går sammen for å øke trivselsfaktoren i sentrum.

SENTRUM: Ordfører Anne Berit Lein på plass i Steinkjer sentrum for å se at tiltakene har startet. Torsdag åpnes sommerfesten offisielt.  Foto: Malin Noem

Nyheter

STEINKJER: I sentrum gjøres det klart til Sommerfest i Steinkjer. Trær pyntes, bord og stoler settes fram, og det håpes på et levende byliv i sommer.

Torsdag klokken 17.00 skal Ordfører Anne Berit Lein (Sp) åpne det hele.

– Dette er et bra tiltak, og det er utrolig fint at man kan finne sammen. Vi ønsker å gjøre Steinkjer sentrum flott og opplevelsesrikt, sier Anne Berit Lein.

Etter sterkt engasjement i Byutviklingsforumet ble det bestemt at kommunen sammen med Bylab, Steinkjer sentrumsforening, Steinkjerbygg og Steinkjer næringsforum skulle gå sammen for å øke trivselsfaktoren i sentrum.

Viktig for næringslivet

– Dette kommer til å bli en annerledes-sommer. Det er utrolig mye byggeaktivitet i sentrum, i tillegg til at de fleste kommer til å være hjemme mye i løpet av sommeren på grunn av reiserestriksjonene. Derfor har vi valgt starte noen trivselstiltak i Kongens gate og Svein Jarls gate, legger Anne Berit Lein til.

Trivselstiltakene som settes opp er fargerike bannere i Kongens gate, benker og bord i Svein Jarls gate, en scene skal settes opp ved Pizzabakeren og nye skilt til Amfi.

– Vi må prøve å passe på næringslivet i Steinkjer, det er viktig at vi nå bruker sentrum. Selv om det er viktig å holde én meters avstand fra hverandre, vil jeg at både innbyggere og tilreisende skal bruke byen i sommer og få en flott opplevelse, sier Anne Berit Lein.

Skapt på en måned

Leder for Steinkjer sentrumsforening Arild Schei og rådgiver i Steinkjer kommune Susanne Bratli forteller til Trønder-Avisa at det hele startet i byutviklingsforumet for en måned siden.

– Tiltakene som er satt i gang var alle forslag under det første byutviklingsmøtet som ble holdt etter korona-lockdown, altså for en måned siden, forteller Susanne Bratli.

Arild Schei, som også eier Pizzabakeren Steinkjer, forteller at samarbeidet med kommunen har vært fantastisk.

– Jeg opplever at alle har et felles mål om å få folk ut i gatene i sommer. Det er viktig for næringslivet i sentrum og ikke minst moro å arrangere noe nytt ettersom dette blir en litt annerledes sommer, sier Arild Schei.

BLOMSTRENDE BYLIV: Leder for sentrumsforeningen Arild Schei og kommunerådgiver Susanne Bratli gleder seg til et blomstrende byliv i sommer  Foto: Malin Noem

Skal stå til august

– Det vi gleder oss mest til er å se folk komme på scenen som skal settes opp i gågata, Svein Jarls gate. Er det en oppfordring jeg ønsker å komme med, så er det at folk må gå innom Pizzabakeren for der vil det ligge en liste som det er mulig å skrive seg på for å kunne bruke scenen. Dette er et flott lavterskeltilbud vi håper unge og gamle vil benytte seg av, sier Susanne Bratli.

Listen er nødvendig for å holde smittevern slik at ikke for mange skal bruke scenen samtidig.

– Vi har stor tro på at dette skal gjøre sentrum enda triveligere enn før, avslutter Arild Schei.