Snåsa sa ja til å bygge hyttefelt til inntil 200 millioner kroner

Snåsa kommune gir tillatelse til storslått hytteutbygging.

SNÅSAVATNET: Slik vil Rakel Vesterhus og Ivar Strand at flere skal få oppleve Snåsavatnet. Ved å tilrettelegge for småbåthavn og tursti, i tillegg til hyttefelt, tilgjengeliggjør de området for flere.  Foto: Privat

Nyheter

SNÅSA: I mai skrev NT24 av Ivar Strand og Rakel Vesterhus ønsket å realisere det største hytteprosjektet i Snåsa noen sinne, men at de var oppgitt over Snåsa kommunes handlingsvegring etter utsettelse på utsettelse av saken.

Torsdag kom saken på nytt opp i kommunestyret, og denne gangen ble svaret ja.

God stemning

– Det var god stemning i går. Det er artig å få realisert det man arbeider for, sier Ivar Strand.

Så fort som mulig skal de sette i gang.

– Reguleringsplanen gir rekkefølgebestemmelse på vannkilden, så må finne løsninger på det sammen med kommunen, men vi skal starte med det vi får lov å starte med, sier Strand.

200 millioners investering

Planen er inntil 40 enheter i størrelsesordenen 70-110 kvadratmeter like ved Finsås og Snåsavatnet.

– Det er store investeringer. Utleggene har passert en million kroner i tillegg til egen tid allerede. Dette blir noe av det største i Snåsa på mange år. Vi regner med 4- 5 millioner kroner i brutto omsetning, samt en total i 200 millionersklassen. Vi gjør dette fordi vi vil bidra til utvikling i kommunen. Snåsavatnet er en ubenyttet perle, sier Strand.

PLANLAGT OMRÅDE: I forprosjektet kom de frem til at det ville bli fint med småbåthavn og mindre hytter ned mot vannet i denne bukta.  Foto: Skisse Lyngstad arkitekter

Ekteparet fulgte streamingen av kommunestyret spent og synes det er godt å få anerkjennelse for den jobben som er lagt ned.

– Rett etter sommeren blir det rydding av området og så skal vi se på hvor tomtene bør plasseres. Vi håper også å komme i gang med reservasjon av tomtene allerede i år, sier Strand og avslutter.

– Det ble en bra sak totalt sett. Det handler om å få folk til å våkne litt og utvikle Snåsa videre. Det vil vi bidra til.