Kaffeguru i Trondheim melder oppbud

Tony innså at han ikke kunne utbetale feriepenger: – Så ingen annen utvei enn å melde oppbud.

KAFFEGURU: Tony Jacobsen sier de siste månedene har vært knalltøffe for bedriften.   Foto: Privat

Nyheter

TRONDHEIM (Nidaros.no): Jacobsen og Svart har stengt dørene og meldt oppbud.


Svart AS er konkurs

Selskap i Trondheim med 29 ansatte og 5.973.000 kroner i omsetning slått konkurs.


– Det ble for mye gjeld. Vi investerte mye i 2019 og vi hadde en god plan for å rydde opp da vi i januar og februar fikk likviditetsutfordringer. Så kom Covid, sier styreleder Tony Jacobsen i Svart AS.

Det er driftsselskapet Svart AS bak kaffebaren Jacobsen & Svart på Solsiden og i Powerhouse på Brattøra som mandag gikk til tingretten og meldte oppbud.

Jacobsen og Svart startet opp i en frisørsalong på Nardo. I 2015 flyttet de bedriften til Bakke bru og Adressa-bygget. I september i fjor åpnet de dørene også på Brattøra.

Alt startet bak en frisørsalong på Buran. Nå er Tony tilbake i kaffebaren

På seks kvadratmeter bak en frisørsalong på Buran brente Tony Jacobsen sine første poser kaffe. Nå håper han at drømmen Jacobsen og Svart overlever korona.


Får ikke betalt feriepenger

Tony Jacobsen sier de var veldig optimistiske lenge og regnet med at de skulle løse problemene – også når koronapandemien traff Norge.

– Men det ble for vanskelig, og vi hadde ingenting å vise til, sier Jacobsen som tidligere har fortalt at de falt utenfor alle støtteordningene til regjeringen.

Den samlede gjelden er på cirka 2 millioner kroner, og selskapets eiendeler har en anslått verdi på rundt 200.000 kroner, heter det i kjennelsen.

14 arbeidsledige

Virksomheten er innstilt og kaffebarene stengte dørene i forrige uke. De mellom 12 og 14 ansatte er permitterte.

– Når vi innså at vi ikke kunne betale ut feriepengene, så vi ingen annen utvei enn å melde oppbud. Det ble for vanskelig, sier Tony Jacobsen.

– De synes det er trist, men de visste vi var i en vanskelig situasjon. Vi klarte ikke å komme ut av det. De har tatt det med godt mot, og så må det sies at det nå er 14 fantastiske personer som er på jakt etter ny jobb.

Holder mulighetene åpne

På spørsmål om det skjer noe videre med kaffebaren, om han vil prøve på nytt, svarer Tony Jacobsen.

– Vi vet ikke ennå.

Og fortsetter:

– Jeg er tom for kapital, jeg har brukt alt på selskapet og jobbet dag og natt i tre måneder. Så jeg skal ta meg en liten pause og så får vi se hva som skjer. Jeg holder alle muligheter åpne.

Han takker alle kundene som har vært innom i årenes løp.

– Vi har hatt verdens beste gjester og vi har fått lov til å være med på en reise med tre Michelin-stjerner i Trondheim. Vi har setter ufattelig stor pris på kundene, uten dem hadde det aldri skjedd.

Advokat Karianne Tilseth Berg i advokatfirmaet Strand & Co er oppnevnt som bostyrer.

Første skiftesamling er berammet til torsdag 10. september.


2000 prosent økning i nettsalg av lokalbrent kaffe

Langøra kaffebrenneri sitt nettsalg har økt 2000 prosent i koronatiden.