Jobbskifte:

Arnstein Langåssve er ny sjef i Inderøy kulturhus

– Mitt mål er å skape så mye kultur som mulig! Det sier den nye sjefen i Inderøy Kulturhus AS, Arnstein Langåssve. 

KULTURHUSSJEF: Arnstein Langåssve forlater eget firma for å bli ny sjef i Inderøy Kulturhus AS. Det er en mulighet han har ventet på.  Foto: Scene Midt

Nyheter

INDERØY: Langåssve har over 25 år med kulturerfaring og er et kjent navn blant drama- og musikkelskere i Innherred. Sammen med kona Marte Hallem driver verdalingen produksjonsselskapet Scene Midt, med hovedsete i Trøndelag.

– Det er med sitrende spenning jeg tar fatt på denne nye veien, sier produsent og regissør Arnstein Langåssve.

I august tar han over stillingen som sjef for Inderøy Kulturhus. Samtidig trekker han seg ut av Scene Midt.

– Gripe ballen med begge hender

Nå er det kona Marte Hallem som må styre den skuta, for den nye kultursjefen forventer å ha fullt opp med de 14.200 kvadratmeterne som utgjør Inderøy kulturhus.

– Det var et tøft valg ikke lenger å være ansatt i eget firma, men de to rollene lar seg ikke kombinere, sier Langåssve.

At kulturbedriften har hatt en vanskelig vår har ingenting å si for valget av ny jobb.

– Det er ikke ofte slike stillinger blir utlyst, så når det først skjer er det bare å gripe ballen med begge hender, sier Langåssve.

SCENE MIDT: Marte Hallem skal styre Scene Midt-skuta etter at mannen nå blir sjef ved Inderøy kulturhus.  Foto: Johan Arnt Nesgård

Tenke litt annerledes

Målet Langåssve har satt seg, er å skape så mye kultur som mulig med de kronene han har. Sjansen til å prege og utvikle kulturen på Inderøy er et oppdrag han tar med ærefrykt.

– Min store kompetanse er å skape kulturopplevelser, tenke litt annerledes og knytte samarbeid på tvers av kulturlivet. Det tar jeg helt klart med meg, sier den nye kultursjefen.


Kulturhusene taper millioner på pandemien

Kulturhusene går med underskudd på grunn av koronaviruset. Bare ved Dampsaga kulturhus i Steinkjer har man mistet nesten 2,7 millioner kroner i inntekter i perioden 13. mars til 13. mai.


Kulturformidling i egen regi

Roald Huseth, fungerende daglig leder i Inderøy Kulturhus, forteller at det var 31 søkere til stillingen som sjef. Det var den gode kombinasjonen av kulturerfaring og prosjektledelse som gjorde at et enstemmig styre valgte Arnstein Langåssve til jobben.

– Det er med stor begeistring at vi ser fram til å ønske Arnstein velkommen hit, sier han.

Inderøy Kulturhus AS eies av Inderøy kommune og har ansvaret for å drifte det 30-årige bygget og det som foregår i det. I tillegg til å drive kulturformidling i egen regi, ligger også barne- og ungdomsskolen, videregående skolen og kulturskolen i bygget.

Tilsammen er det 20 årsverk ansatt i Inderøy Kulturhus AS.