Fem årsverk forsvinner fra Scandic Rock City

Scandic Norge kutter over 1.000 årsverk i hele landet. – Dette er en trist dag for Scandic, sier Line Vikrem, distriktdirektør i Midt-Norge.

Scandic Rock City  Foto: Bjørn Tore Ness

Nyheter

NAMSOS: Til Trønder-Avisa opplyser distriktsdirektøren at fem årsverk vil forsvinne ved Scandic Rock City i Namsos.

– Utfra det vi ser nå må vi nedbemanne, men vi håper vi kan reansette når markedet er i utvikling igjen, sier Vikrem til Trønder-Avisa.

Scandic Hotels nedbemanner totalt over 1.000 årsverk i hele landet, og 169 av disse er i regionene Trøndelag og Møre.

Ved Scandic Hell forsvinner hele 44 årsverk etter sommeren, og begge Scandic-hotellene i Trondheim, Scandic Nidelva og Scandic Lerkendal, vil også bli rammet.

– Dette er en trist dag for Scandic, sier Vikrem.

NA har vært i kontakt med hotelldirektøren, som ikke vil kommentere saken, men henviser til distriktsdirektøren for kommentar.

Forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet, som organiserer de ansatte i reiselivet, mener nedbemanninga kunne vært unngått.

– Dette er et resultat av at regjeringa ikke har forlenga dagpengeperioden. Det presser fram oppsigelser som kan være unødvendige, sier Delp til Magasinet.

Ifølge lovverket kan permitterte bare få dagpenger i 26 dager. LO krever at permitteringsperioden blir forlenga til 52 uker, slik den ble under krisen i oljebransjen.