Scandic Hell kutter 44 årsverk

Den pågående koronakrisen førte til stengte dører hos Scandic på Hell. Nå kutter hotellet 44 årsverk før gjenåpningen av hotellet 24. august.

MÅ REDUSERE: De ansatte ble tirsdag informert om at Scandic Hell kutter 44 årsverk. Hotellet har vært stengt siden mars, og planlegger åpning 24. august.   Foto: Johan Arnt Nesgård

Nyheter

STJØRDAL: De ansatte ved Scandic Hell fikk tirsdag beskjed om at rundt 44 årsverk vil forsvinne etter sommeren. Også ved Scandic Rock City i Namsos vil fem årsverk forsvinne.

– Utfra det vi ser nå må vi nedbemanne, men vi håper vi kan reansette når markedet er i utvikling igjen, sier Line Vikrem, distriktdirektør i Scandic Midt-Norge.

Scandic Hotels nedbemanner med totalt over 1000 årsverk over hele landet. 169 av disse er i regionene Trøndelag og Møre.

– Dette er en trist dag for Scandic, sier Vikrem.

Stiklestad hotell er ikke direkte berørt av nedbemanningen, fordi hotellet ikke er del av Scandic-konsernet, kun partner.

Restriksjoner rammer hardt

Scandic Hell forventer langt færre gjester i året som kommer og hotellet er derfor nødt til å tilpasse seg til den ny hverdagen

– Alle segmenter er berørt. Restriksjonene gjør at vi ikke kan servere buffé, vi kan ikke ha større arrangementer over 200 personer og mange firmaer har innført egne reiserestriksjoner ut året, sier Vikrem.

Manglende arbeid

Hun understreker at det er manglende arbeid som har gjort at hotellet er nødt til å nedbemanne.

– Det er mange flotte ansatte som dessverre blir nødt til å gå, avslutter distriktdirektøren.

Begge Scandic-hotellene i Trondheim, Scandic Nidelva og Scandic Lerkendal, vil også bli rammet.


Fem årsverk forsvinner fra Scandic Rock City

Scandic Norge kutter over 1.000 årsverk i hele landet. – Dette er en trist dag for Scandic, sier Line Vikrem, distriktdirektør i Midt-Norge.