Oddgeir og Terje har pakket sakene – slutt for Telenor i Namsos

I disse dager har to av de tre ansatte i Telenor i Namsos sine siste dager på jobb for bedriften.

FORLATER LOKALET: Terje Brauten (til venstre) og Oddgeir Grindberg må etter over 20 år i bedriften slutte på grunn av nedbemanninger. I disse dager har de sine siste dager i lokalene i Havnegata.  Foto: Bjørn Tore Ness

Nyheter

NAMSOS: – Det er klart det er vemodig. Vi har hatt et kjempebra faglig godt miljø med et bra team. Alle som har jobbet her har trivdes godt. Vi ser tilbake på en fantastisk reise som nå dessverre er over, sier Terje Brauten og Oddgeir Grindberg, som er de siste som er igjen i Telenor i Namsos i Televerk-bygget i Havnegata.


Nedbemanning sprer usikkerhet blant ansatte i Trøndelag:

Telenor kutter 170 ansatte i Norge – legger ned i Namsos

Tre ansatte i Namsos rammes av omfattende kostnadskutt i Telenor


Foretar en markedstilpasning

Telenor foretar en såkalt markedstilpasning og skal selv fokusere på storkunder. Små og mellomstore bedrifter skal dermed betjenes via lokale forhandlere og til en større grad til selvbetjeningsfunksjoner. Enkelte produktporteføljer flyttes ut av Telenor og Telenor Namsos må dermed legges ned.

Helt siden Televerket ble startet i 1951 har det vært flere hundre ansatte i det samme bygget hvis man tar med Opplysninga som da var eid av Telenor – i dag 1881 og ikke eid av Telenor – montørstasjonen, samt den tekniske sentralen.


Tillitsvalgte frykter Telenor vil gjennomføre nedbemanning

Konserntillitsvalgte i Telenor frykter selskapet vil gjennomføre nedbemanning av 170 ansatte midt i koronakrisen.


– En del av grunnen til at Telenor velger å legge ned er på grunn av produktporteføljen. Produkt de har hatt fokus på, skal de ikke ha fokus på lengre. En del av jobben som jeg har hatt er knyttet opp til det tekniske kan bedriftene selv ordne på nett. I tillegg er det samme hvor man sitter og gjør jobben, sier Brauten.

– Overraskende

Selv om Brauten og Grindberg forstår Telenor, innrømmer de at de ble overrasket over at bedriften velger å legge ned den lokale kundekontakten i Namsos. Etter at nyheten kom i mars, har det kommet en del kritikk mot Telenor og avgjørelsen. De to på lokalet i Namsos har også fått en del meldinger fra kunder som ikke helt forstår hvorfor det skjer.

– Man mister den lokale forankringa. Det er mange kunder som ikke forstår hvorfor dette skjer. Vi har vært den trygge kontakten og vært et ansikt som har kunnet hjelpe hvis det har vært noe. Vi kjenner kundene våre godt og vet løsninga. Det er mange av kundene som har en terskel for å bevege seg inn i den store digitale verdenen, så vi ble litt overrasket da vi fikk beskjeden, innrømmer de.

I Telenor-lokalene i det såkalte Televerk-bygget har det de siste to årene vært tre ansatte tilknyttet avdelinga. Terje Brauten, som har jobbet der siden 1997 som tekniker, Oddgeir Grindberg som har jobbet der siden 1999 med fokus på IT og Thomas Hermann som hatt fokus på salg.

I pressemeldinga i mars skrev administrerende direktør i Telenor, Petter–Børre Furberg, at fokuset framover var å ivareta alle de ansatte som blir påvirket av nedbemanninga best mulig. De ansatte i Namsos føler de har blitt behandlet bra.

– Vi har ikke noe å klage på der nei, sier Brauten mens Grindberg sier seg enig.

Blir jobbsøker etter ferien

Både Thomas Hermann og Oddgeir Grindberg har fått seg ny jobb som de skal starte i rundt 1. juli. Thomas Hermann fikk forespørsel om å bli overført til Telenor bedrift Trondheim og takket ja til dette. Terje Brauten fikk også tilbud om å bli overført til Trondheim, men etter å ha vurdert det en god stund, har han valgt å takke nei.

– Det har blitt en del hjemmekontor og pendling til Trondheim, så det er nok hovedgrunnene til at jeg takket nei. Jeg kan vel dermed kalle meg selv jobbsøker etter ferien.

Til tross for koronatid og en alder på 56 år, ser ikke Brauten mørkt på å bli jobbsøker.

– Jeg ser lyst på det. Jeg får en sluttpakke som gjør at jeg ikke trenger å finne meg en ny jobb med en gang. Jeg er ikke redd for å ikke få meg jobb. Gjennom tida har jeg jobbet med mye forskjellig og jeg ser på meg selv som en potet. Jeg har allerede en del samtaler i gang, men ikke noe konkret. Så vi får se hva som skjer, avslutter Brauten.

Dermed er det altså slutt for Telenor bedrift i Namsos etter 23 år på Televerk-huset i Havnegata.


Bekymret over raske inkasso-kutt: – Rammer både bransjen og resten av næringslivet

Regjeringen legger opp til raske kutt i inkassosalærene for å skåne korona-rammede bedrifter og enkeltpersoner. Kutt-iveren truer mange arbeidsplasser i Trøndelag, mener Virke Inkasso-sjef Aleksander Holand Nordahl.