NTE har lederkabalen klar – Astrid (33) og Astrid (35) fikk jobben blant 50 søkere

Astrid Svarva (33) er ny direktør for teknologi og digitalisering og Astrid von Heimburg (35) er ny direktør for strategi og analyse i NTE.

KONSERNLEDELSEN: Astrid Svarva og Astrid von Heimburg er klare for direktørjobber i konsernledelsen til NTE på Steinkjer.  Foto: Elin Sofie Lorvik

Nyheter

I januar vedtok NTE ny strategi. I den ligger også føringer for ny organisering, blant annet når det gjelder fremtiden og et klimanøytralt og digitalt Trøndelag.

Interne vant frem

1. juli ble det gjort offentlig i organisasjonen at Astrid Svarva (33) fra Beitstad og Astrid von Heimburg (35) fra Levanger kompletterer lederkabalen som henholdsvis direktør for teknologi og digitalisering og direktør for strategi og analyse. Begge er rekruttert internt i bedriften, noe konsernsjef Christian Stav er meget godt fornøyd med.

– Dette er kanskje den viktigste beslutningen jeg har tatt i år. Nå har vi bygget laget for fremtiden. Vi er litt godt opp i årene flere av oss, så det er viktig å få inn neste generasjon til å drive oss fremover. Vi har jobbet en del med å få opp våre egne. Dette er to veldig dyktige kandidater.


Jobbskifte:

Ranja (33) er ny leder for innovasjon og konseptutvikling

Jobbskiftet ble offentliggjort på bursdagen hennes.


Nye direktører

Damene som både tilfører viktig kompetanse og østrogen til konsernledelsen, og deler samme fornavn, ser veldig frem til å ta fatt på jobben.

NYE STILLINGER: Astrid Svarva og Astrid von Heimburg tiltrer stillingene 1. jul, men tar fatt for fullt til høsten. Svarva kommer fra stillingen som avdelingsleder for prosess og digitalisering i NTE. Var før det senior forretningsutvikler. Von Heimburg har jobbet i NTE siden november 2018 som prosjektleder for strategiske og operasjonelle aktiviteter og analyser, M&A og langtidsplanlegging i NTE Marked.  Foto: Elin Sofie Lorvik

– Hvorfor valgte dere å søke på jobben?

– Jeg har lyst til å være med på reisen som NTE står ovenfor og være med å utvikle den. Jeg brenner for klima og bærekraft. Å få et klimanøytralt og digitalt Trøndelag er både en kjempeutfordring og samtidig veldig spennende. Jeg føler jeg har de egenskapene som skal til for å fylle rollen, sier Astrid von Heimburg.

Astrid Svarva nikker enig.

– Det er litt kult når vi sier høyt hva som er målet og så samtidig får være med å sørge for at det blir sånn. Jeg har jobbet et par år med prosess og digitalisering og ser store muligheter og enormt potensiale. Det er ganske fantastisk. NTE har en offensiv strategi og en fremtidsreise jeg vil være med på.


Jobbskifte:

Odd-Eirik Grøttheim (41) blir ny leder for NTEs bredbåndssatsing

NTE fant en kandidat i egne rekker da stillingen som konserndirektør telekom skulle besettes.


Bedrer kjønnsbalansen i toppen

NTE har tidligere fått kritikk for manglende kjønnsballanse i konsernledelsen. I over ti år har NTE lovet bot og bedring når det gjelder kvinneandel. Nå kan endelig Stav vise frem to dyktige kvinner i konsernledelsen.


Fremdeles ingen kvinner i NTE-toppen

I over ti år har NTE lovet bot og bedring når det gjelder kvinneandel, men fremdeles er det ingen endring.


– Dette var de to beste kandidatene og de er rekruttert internt og så er de heldigvis damer, sier Stav og fortsetter:

– Vi har gjort det vi mener er rett akkurat nå. Det handler om å få bredden og kompetansen inn i konsernledelsen og den er derfor utvidet med to og består nå av ni personer. Vi jobber systematisk med å få bedre kjønnsbalanse og er i et løp med å få flere jenter til å ta den type utdanning som fører til flere kvinner å velge mellom. Den jobben starter i ungdomsskolen og tar derfor tid, mener Stav.


Kvinnemangel i trønderske bedrifter

Trine Skei Grande: – Likestilling må prioriteres

Likestilling er god butikk. Det må norsk næringsliv forstå, mener likestillingsminister Trine Skei Grande.


YNGRE KREFTER: Konsernsjef i NTE, Christian Stav er åpen på at han slipper til yngre krefter og ser mot en grønn fremtid.   Foto: Elin Sofie Lorvik

Den nye lederkabalen består av:

  • Christan Stav: Konsernsjef
  • Kenneth Brandsås: Adm. dir. NTE Energi
  • Svein Erik Svarte: Adm. dir. i NTE Elektro
  • Svein Olav Munkeby: Konserndirektør Energiløsninger. Konserndirektør Kundeutvikling
  • Astrid von Heimburg: Konserndirektør Strategi og analyse
  • Astrid Svarva: Konserndirektør Teknologi og digitalisering
  • Inge Bartnes: Konserndirektør Mennesker, kommunikasjon og bærekraft
  • Odd Terje Rygh: Konserndirektør Økonomi og finans
  • Odd-Eirik Grøttheim: Konserndirektør Telekom

Svarva er utdannet sivilingeniør energi og Miljø fra NTNU og har jobberfaring fra Powel AS i Trondheim. Von Heimburg har master i teknologi/sivilingeniør i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU og jobberfaring fra PwC i Oslo.

– Jeg har søkt selv og blitt behandlet på samme måte som eksterne søkere. Jeg spurte Stav om han syntes jeg skulle søke og han svarte noe så nøytralt som at alle kunne søke på stillingene, sier Svarva og legger til;

– Det er sikkert flere som har lengre CV-er enn oss, men vi har vilje til endring og satsing og gleder oss til å tenke sammen med NTE utenfor boksen. Prosessen viser at man valgte de som var best skikket til jobben og ikke basert på kjønn.

Endringer

Von Heimburg forteller at hun flyttet hjem til Levanger fra Oslo for ett og et halvt år siden for jobben i NTE. At hun nå går over i en ny rolle er et tegn på at det er et godt arbeidsmarked innad i NTE, mener hun.

– Hvordan vil det merkes at dere er på plass i konsernledelsen?

– Man skal merke at NTE er tilstede og tar en tydelig rolle på veien mot nullutslipp, sier von Heimburg.

– NTE skal møte kundebehovet. For eksempel ser vi at når det gjelder strøm og bærekraft så vil flere vil ha full kontroll. Vi må være der og tilby løsningene som kundene har behov for, sier Svarva.

Det viktigste å ta tak i med en gang er de enig om er å bli godt kjent i organisasjonen og innhente innspill så man har et godt beslutningsgrunnlag før beslutningene tas.

– Vi skal ut og prate med folk for å se hva som skjer der verdiskapningen er. Det er mange flinke folk rundt omkring i NTE som kan bidra, mener Svarva og von Heimburg.

– 2030 kommer fort - det blir spennende diskusjoner i styrerommet. Jeg gleder meg til vi får større utviklingskraft, sier Stav.