I juni solgte Håvard over 100 kg mat som nærmer seg utløpsdato. Fredag fikk han besøk av gründeren bak matsvinn-appen

Appen «Throw No More» viser varer som har nedsatt pris fordi de nærmer seg utløpsdato. Joker Foldereid er en av butikkene som bruker appen, og fredag fikk de besøk av gründeren bak den, Kurt Falch Stokke.
Nyheter

FOLDEREID: Joker Foldereid var en av 17 butikker som fikk prøve appen allerede i april, for å høste erfaringer. Nå er hele 89 butikker over hele landet koblet til appen.

Gründeren, Kurt Falch Stokke, og kokebokforfatter Marie Thrane reiser rundt i landet og besøker fem av butikkene som er med.

Grillfest med nedsatt pris

Joker Foldereid var en av de utvalgte butikkene, og fredag holdt de grillfest der, med nedsatte varer de fant i appen.

– På Foldereid er det solgt over 100 kg varer med kort holdbarhet på Joker bare i juni. Det betyr at butikken slipper å kaste disse varene, samtidig som kundene sparer penger på gode råvarer, sier Stokke.

Utløp betyr ikke kast

På Joker Foldereid er det alltid mye folk. Butikken og kafeen er et samlingspunkt i bygda. Fredag var det ekstra mange som tok turen innom for å delta på grillfesten.

– Jeg har lyst til å vise hvordan man kan bruke varer som nærmer seg utløpsdato, og kombinere det med andre gode varer for å lage et ordentlig festmåltid, sier Marie Thrane.

Hun minner om at det ikke er sånn at maten blir dårlig over natten selv om den har passert datomerkingen.

– Se, lukt og smak, så merker du fort om det er noe som ikke skal spises. I dag har vi grillet ytrefilet av svin, pølser og fiskeburgere. Med hjemmelaget potetsalat og en gresk salat til, og det virket som alle var storfornøyde med det.

Kjøpmann, Håvard Skeie var godt fornøyd med dagen.

– Vi har generelt lite svinn i butikken, særlig etter vi tok i bruk appen.