Matheus (26) oppdaterer tannlegestudenter verden rundt – satser på 5.000 brukere innen ett år

Namsos-tannlegen har til sammen mottatt 600.000 kroner fra Innovasjon Norge, for å videreutvikle applikasjonen hans selv savnet da han studerte.

SATSER: Matehus Severino Johansen (26) begynte å jobbe som tannlege i Namsos i februar. I løpet av få måneder har han også fått over en halv million til å videreutvikle en app som tannlegestudenter over hele verden allerede benytter seg av.   Foto: Bjørn Tore Ness

Nyheter

NAMSOS: – Ideen bak appen er å gjøre tannlegehelsefaget mer forståelig, sier Matehus Severino Johansen.

I tillegg til å jobbe som tannlege i Namsos, er også 26-åringen fra Narvik daglig leder i bedriften Denthelp AS.

– Det begynte da vi studerte i Riga. Vi som bodde sammen diskuterte en del hvordan vi kunne forenkle studiehverdagen, og begynte å lete etter en app som kunne hjelpe oss gjennom studiene.

Matehus og kompisene fant ikke en slik applikasjon. Nå har han laget og utviklet en selv. Appen Denthelp fikk før nyttår 100.000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge, og har nå rundt 900 nedlastninger.


I juni solgte Håvard over 100 kg mat som nærmer seg utløpsdato. Fredag fikk han besøk av gründeren bak matsvinn-appen

Appen «Throw No More» viser varer som har nedsatt pris fordi de nærmer seg utløpsdato. Joker Foldereid er en av butikkene som bruker appen, og fredag fikk de besøk av gründeren bak den, Kurt Falch Stokke.


Står for det faglige

Nå har han fått en halv million ekstra fra Innovasjon Norge, for å videreutvikle appen. Innen ett år er planen at 5.000 tannlegestudenter og tannleger bruker applikasjonen.

– Fram til nå har vi beregnet at vi kun er blitt eksponert for en prosent av markedet for appen. Blant annet har den kun vært tilgjengelig for nedlasting på Iphone til nå, sier Johansen og legger til at den nye versjonen av tjenesten blir tilgjengelig for hele markedet.

Johansen er også styreleder og største eier i bedriften. I styret sitter også Ben Robin Myklevold og Aslak Moen Storrø, som Namsos-tannlegen samarbeider tett med.

– Ingen av oss har nevneverdig teknisk kompetanse, men da vi fikk full støtte fra Innovasjon Norge bestemte vi oss også for å skyte inn noen penger selv i firmaet. Det er jeg som står for det faglige, mens de andre er med på å utvikle bedriften, sier Johansen.

Foreløpig er tjenesten kun på engelsk, og på topp-lista over land der appen er lastet ned finner man Spania, Norge, England, Tyskland, Frankrike og USA.


Disse startet selskap i juni - se lista

280 nye selskap så dagens lys i juni 2020.


– Hva ønsker du å oppnå med bedriften?

– Det er å kunne skape noe som kan hjelpe tannleger og tannlegestudenter i arbeidet, i tillegg til at man ønsker at det skal bli en sunn bedrift som går i rundt. Vi er fortsatt i startfasen, men vi håper den nye versjonen som er under utvikling kan gi oss et svar på hvor stort potensial appen har. Vi har et solid grunnlag for å finne et marked, ikke bare i Norge, men også internasjonalt, sier Johansen.

– Unikt

Det er kun han selv som er inne i appen for å oppdatere innholdet. Det gjør Johansen gjennom en database, og oppdaterer innholdet blant annet etter tips fra brukere.

– Det som er en smule unikt med tjenesten er at den oppdateres i takt med det som skjer i tannhelse-yrket. Dette betyr ikke at man skal bytte ut pensum med å bare bruke appen, men denne tjenesten vil hjelpe både tannlegestudenter og tannleger å se det store bildet, og hvordan man skal bruke det i praktiske situasjoner, sier Johansen.

– Hva tenker du om at studenter og tannleger fra hele verden følger dine råd?

– Det er jo veldig interessant, men det stiller også krav til at det man legger til er troverdig og at man er kildekritisk, sier 26-åringen som først og fremst jobber som tannlege, men som alltid har hatt en gründer i seg.

– Jeg er glad i å starte nye prosjekter, og å satse litt. Det å satse på noe slikt, er noe jeg elsker, sier han.


På tre år har Smart Media doblet antallet ansatte:

Nå ansetter Alexander én person i måneden

På reisen fra nettsideprodusent til fullverdig digitalbyrå har Smart Media åpnet dørene for mange nye ansatte. Gründer Alexander Kjølstad lover fortsatt utvikling.