Steffen lovpriser rekrutteringsprosjektet som sørget for bestått fagprøve som helsefagarbeider

Steffen Furberg sto uten utdanning og jobb før han ble tipset om prosjektet «Menn i helse» av Nav.

FORNØYD: Steffen Furberg har nettopp fått fagbrev som helsefagarbeider gjennom prosjektet «Menn i helse». Han skryter av prosjektet og anbefaler flere å være med.   Foto: Bjørn Tore Ness

Nyheter

NAMSOS: For etter to og et halvt år med skolegang og praksis, kan Steffen Furberg nå kalle seg helsefagarbeider etter å bestått fagprøven «meget godt». Med litt over en måned igjen av lærlingtida på Namsos bo- og velferdssenter, har han nå begynt å søke etter jobb. Han skryter av tilbudet «Menn i helse».

– Jeg er svært glad for at jeg takket ja til tilbudet. Jeg har kommet dit jeg er i dag på grunn av prosjektet. Det beste med «Menn i helse» er at det har gitt meg en ny mulighet og et nytt syn på hvordan det er å jobbe med mennesker. Å være en del av dette er noe jeg er veldig stolt og glad for, sier han.

Skeptisk til å begynne med

Furberg jobbet i barnehage, men uten tilbud om fast jobb. Med stor uforutsigbarhet kontaktet han Nav for å høre om de hadde noe og foreslå eller tilby. Det var da tilbudet om «Menn i helse» kom inn i bildet.

– Jeg hadde mine tanker om å jobbe i helsesektoren og må innrømme at jeg var skeptisk til å begynne med. Man har sine fordommer og tenkte ikke på det som veldig attraktivt. Til tross for dette kastet jeg meg med og jeg skjønte raskt at det ikke var slik fordommene tilsa.


Enorm mangel på IT-kompetanse i Trøndelag

Omstillingsvillige trøndere søkes til kode-camp med jobbgaranti

Selskapet Academy etablerer seg i Trøndelag og leter etter ti innfødte som vil bytte karriere og bli IT-utvikler.


Oppstart i 2018 i Namsos

Prosjektet «Menn i helse» er et nasjonalt prosjekt som har tiårsjubileum i år. Det er et tilbud rettet mot menn i alderen 25-55 som mottar egnet stønad fra Nav.

I Namsos startet prosjektet i 2018. Det var da Furberg ble med og det hele startet med en praksisperiode på Namsos bo- og velferdssenter.

– De som består praksisen får tilbud om skoleplass. Da er det skole annenhver måned i et år. Her fullfører man VG1 og VG2 med praksis og deretter så er det lærlingtid og fagprøve. Jeg og to til gikk på skole på Steinkjer, så det ble mye kjøring fram og tilbake, men da fikk vi god tid til å diskutere fag i bilen, sier han og ler.

Et tilbud for dem som faller utenfor

Etter å nettopp ha bestått fagprøven har Furberg bare litt over en måned igjen av lærlingtida på Namsos bo- og servicesenter. Etter det håper han på å finne seg en jobb.

– Jeg skal søke jobber på litt forskjellige plasser, men jeg må innrømme at jeg trives veldig godt på Namsos bo- og servicesenter. Dette er som mitt andre hjem og det var her det hele startet. Det var her jeg hadde min første praksis og jeg trivdes fra dag en. Kjempeflotte medarbeidere og gode beboere sørger for at dagene på jobb går som en drøm, sier han og legger til.

– Fra starten av prosjektet fikk vi som deltok også en veileder som skulle være til hjelp for oss og følge oss opp gjennom hele perioden. Jeg har lyst til å trekke fram viktigheten med denne delen av prosjektet også. Veilederne er en veldig viktig faktor. Jeg har spesielt lyst til å takke min veileder Merete Sævik. Hun har vært enestående, sier han.


Sensor i taket på sykehuset kan måle temperatur og blodtrykk

Pasienter på akutten ved St. Olavs hospital kan i fremtiden få målt blant annet blodtrykk, puls og temperatur via en sensor i taket.


Furberg mener dette er et verdifullt prosjekt som kan fange opp og gi et tilbud til de som faller litt utenfor i både ung og voksen alder.

– Det er ikke slik at det passer for alle å utdanne seg på en høyskole/ universitet. Noen kan ha falt litt utenfor i ung alder og mistet motivasjonen til videre skolegang. Dette tilbudet kan være med på å redde og motivere dem. I tillegg kan det være et flott tilbud for dem som er eldre også. En ny start kan være godt for mange og det er nettopp det dette prosjektet tilbyr. Jeg anbefaler folk å være med. Det er helt fantastisk, avslutter han.