Rekordomsetning for lokalbutikkene ved E6

Den enorme trafikken langs E6 har ført til omsetningsrekorder hos både Coop Marked Harran og Coop Marked Namsskogan. Dagligvarehandelen forventer tidenes salgssommer over hele landet.

TIDENES SOMMER: – Alt tyder på at dette blir en rekordsommer, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.  Foto: Coop

Nyheter

NAMSSKOGAN/HARRAN: – Det er veldig mange tilreisende på vei til eller fra ferie i Nord-Norge. Vi har godt med parkering, og ligger veldig synlig til langs E6. Ingenting er artigere enn å ha butikken full av kunder, da står vi alle på litt ekstra.

Det sier butikksjef Dan Johan Østborg ved Coop Marked Harran. Sist lørdag hadde de en dagsomsetning på 88.405 kroner, noe som er rekord.

ARTIG: - Ingenting er artigere enn å ha butikken full av kunder, sier Dan Johan Østborg, butikksjef ved Coop Marked Harran.  Foto: Coop

Uvant trøkk

Også lengre nord setter de omsetningsrekorder. Ved Coop Marked Namsskogan hadde de sist mandag solgt varer for hele 149.906 kroner.

Butikksjef, Grethe Helen Kvalvik forteller at den enorme pågangen er uvant for de som jobber i butikken.

– Trafikken langs E6 er stor, og mange velger å ta en stopp her ved Holmensenteret. Vi er vant til at det er bra trøkk i butikken om sommeren, men noe slikt har vi aldri opplevd før, sier Kvalvik.

Her tas årets svenskehandel

Obs på Steinkjer har opplevd dobling av tobakksalget, og opptil 70 prosent økning i omsetningen av øl og brus. Summene som forsvinner over grensa betyr mye for lokale arbeidsplasser, mener butikksjefen.


REKORD: Butikksjef Grethe Helen Kvalvik ved Coop Marked Namsskogan, kunne forrige mandag notere butikkens høyeste dagsomsetning noensinne med 149.906 kroner.  Foto: Coop

Tidenes sommer

Bjørn Vik-Mo er viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge. Han tror folk unner seg mer under norgesferien.

– Alt tyder på at dette blir en rekordsommer. I år skal nordmenn feriere i eget land, og det merkes at pengene legges igjen her hjemme i stedet for i utlandet. Jeg tror også at mange unner seg litt ekstra i handlekurven når det ble hjemme- eller hytteferie. Samtidig er det mange vanlige fritidstilbud som ikke er skikkelig i gang enda, og folk har ekstra god tid til å gå i butikker og på kjøpesenter, sier Vik-Mo.