Lisa (33) går inn i sin andre lederstilling. Nå får hun ansvaret for økonomien i trøndersk selskap

Lisa Holmberget ble rekruttert til nytt selskap av styrelederen i sin forrige jobb. Nå er hun halvannet måned inn i jobben.

Lisa Holmberget gikk 1. juni inn i ny stilling som økonomisjef for det trønderske eiendomsselskapet Barga AS.  Foto: Privat

Nyheter

TRONDHEIM (Nidaros.no): I juni tiltrådte Lisa Holmberget (33) i ny stilling som økonomisjef for det trønderske eiendomsselskapet Barga AS.

– Styrelederen på min tidligere arbeidsplass Soldi regnskap fikk høre at jeg kanskje var klar for nye utfordringer, og ga meg et jobbtilbud. Etter noen diskusjoner rundt det, så fant jeg ut at det kunne være et bra steg videre, forteller Lisa til Nidaros.

– Det er en bekreftelse på at man har gjort en god jobb der man har vært, og det er selvsagt tilfredsstillende at folk setter pris på måten du jobber på, sier hun

Tiden var moden for nye utfordringer

Lisa har fra før av hatt et delt lederansvar i regnskapsbyrået Soldi Regnskap AS. Her startet hun allerede under studiene, og har siden blitt værende i en bransje som hun har trivdes godt i. Likevel så kjente hun at nå var tiden moden for å ta fatt på nye utfordringer.

– Jeg fikk litt vondt av meg først, for jeg har vært i Soldi veldig lenge. Jeg har fått tillit og tatt ansvar og utviklet meg mye. Men så har jeg kjent en liten stund på nysgjerrighet for å prøve noe annet, sier 33-åringen.

En stor omstilling

Holmberget legger ikke skjul på at den første måneden i ny jobb har vært krevende.

– Det er absolutt en omstilling fra å jobbe i et regnskapsbyrå til å jobbe med økonomi innad i en bedrift. Det er mye å sette seg inn i, og skaffe oversikt over hvilke typer arbeidsoppgaver og ansvarsområdet man har, sier hun, før hun fortsetter:

– Der jeg kom fra var det mye fokus på produksjon av timer og sikre kvalitet på et faglig nivå og ikke minst utvikling av ansatte og bedriften. Nå jobber jeg innad i bedriften med økonomi som hovedansvarsområde. Nå er det større prosjekter som går over lengre tid.

Holmberget var også klar over at den nye jobben ville innebære ansvar for betydelig større summer enn det hun hadde vært vant med tidligere.

– Det ble jo også en overgang da jeg gikk til Barga. Det er klart veldig rart, men jeg kjenner allerede at jeg er blitt mer vant til det bare etter en måned. Jeg kommer jo inn i et selskap som er dreven på det, så man blir jo mer trygg når man ser at kollegaer som er vante med situasjonen, sier hun og ler.

– Det gjorde vel at jeg ble tidlig voksen

På privaten fikk Holmberget barn tidlig i 20-årene. Dette tror hun bidro til at heller ikke lederansvaret, tidlig, føltes så fremmed.

– Jeg fikk barn mens jeg studerte, da var jeg tjueen. Det gjorde vel at jeg ble tidlig voksen. Jeg tror jeg alltid har likt og tatt ansvar uten at jeg snakket så høyt om det. Samtidig har jeg hele tiden vært veldig ydmyk for at jeg har jobbet med folk som har vært mer erfaren enn meg, forklarer hun.

Selv om 33-åringen nå går inn i ny jobb, betyr det ikke at hun forlater den gamle arbeidsplassen helt. Her skal hun nemlig beholde en mindre stilling der hun ansvaret for det faglige i selskapet.

– Spesielt under korona har det vært mye informasjon. Nye regler, satser og frister, og det har vært behov for at noen har tatt det ansvaret så alle får med seg nyheter og endringer, forklarer hun.

Selv om Holmberget nå derfor skal sjonglere to stillinger, ønsker hun ikke å la arbeidet ta fullstendig over ettermiddagstimene.

– Jeg har jo to barn, og liker å komme meg hjem fra jobb klokka fire, og legge jobben til side. Men jeg må jo innrømme at jeg svarer på mail og jobber litt på kveldene, samme nå i ferien, avslutter hun.