Produksjonsforsinkelse i Irland koster Tine 10 millioner i måneden

Tines Jarlsberg-produksjon i Irland skulle startet i løpet av første halvår av 2020. Forsinkelsene koster produsenten 10 millioner kroner i måneden.

KOSTBAR FORSINKELSE: Produksjonsforsinkelser i Irland kan komme til å koste Tine dyrt.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

– Vi har fortsatt ikke fått nødvendig utslippsbevilling, sier pressevakt hos Tine, Bjørn Malm, til Stavanger Aftenblad/E24.

Tine investerte i januar 800 millioner kroner i meieriet i den irske bygda Mogeely ved byen Cork, som skal produsere Jarlsberg-ost til eksportmarkedet. Produksjonsforsinkelsen er enda en ytterligere kostnad.


59 nordtrøndere vil slutte med melk

59 nordtrønderske melkeprodusenter vil kvitte seg med 5,6 millioner liter melk i statens oppkjøpsordning for å redusere norsk melkeproduksjon.

Jarlsberg-kutt rammer Felleskjøpet

Over 20 arbeidsplasser i Felleskjøpet står i fare fordi Tine har besluttet å flytte osteproduksjonen for utenlandsmarkedet til Irland og bruke europeisk melk.

Tine investerer 800 millioner i Irland – 430 ansatte må gå i Norge

Tine investerer 800 millioner i Irland, mens 430 norske ansatte må gå. Ledelsen sier årsaken er kutt av eksportstøtten for ost, skriver Klassekampen.


– Merkostnadene for Tine er på rundt 10 millioner kroner per måned. Kostnaden begynner å løpe nå fra juni-juli, sier Malm.

Han er likevel trygg på at bevillingen kommer.

– Det ligger ikke innvendinger til grunn for forsinkelsen. Det tar rett og slett bare tid, legger han til.

Tine besluttet å flytte osteproduksjonen til utenlandsmarkedet til Irland, som følge av at Stortinget i 2019 besluttet å fase ut eksportstøtten for ost, opplyser ledelsen i Tine.