Etter å ha mistet jobben, la Rolf ut en melding på Facebook. Responsen var overveldende

Rolf fikk overveldende respons under Facebook-innlegget sitt. Kommentarer og likes fra artister, kunder, konkurrenter og andre i bransjen.

MASSIV RESPONS: Rof Teigen er overveldet over alle tilbakemeldingene fra artister og bransjekollegaer etter at Evento meldte oppbud i forrige uke. 

Nyheter

TRONDHEIM (Nidaros): Fredag ble det kjent at det trønderske eventbyrået Evento Norge AS meldte oppbud etter noen tøffe måneder i drift som følger av koronapandemien.

– Det er veldig enkelt. Det er et virus som har vært mye omtalt som er bakgrunnen for oppbudet, sa styreleder Thomas Lidal Jamne til Nidaros før helgen.

Daglig leder for selskapet, Rolf Teigen, tok til Facebook etter konkursen for å publisere noen velvalgte ord.

– Jeg fant denne jumperen, som madammen tok bilde av. Så var det teksten som sto på framsida: «Vi får håp det blir likar i mårra». Det er ord som slår godt, humrer han.

Rørende

Responsen han fikk var fullstendig uventet, kan han fortelle. Innlegget har i skrivende stund fått 472 likes og 187 kommentarer.

– Det er helt fantastisk. Det så jeg ikke komme. Det gjorde jeg ikke. Det er rørende, forteller Rolf Teigen, tydelig overveldet til Nidaros.

– Det som overrasket meg mest var særlig de folkene som jeg ikke forventet ville ta kontakt. Det er utrolig mange flotte ord fra flotte mennesker, som viser medfølelse og motiverer meg til å komme i gang igjen.

Mange av kommentarene under innlegget er skrevet av artister, kunder, konkurrenter og andre i bransjen som Teigen har jobbet tett sammen med opp gjennom tiden.

«Alle» lurer på når han er tilbake.

– Det er jo ei tillitserklæring. Kundene venter på meg og på at vi skal være oppe å gå igjen.– Jeg er nok kjent for å finne på ting som er litt annerledes

Starten på eventyret til selskapet begynte for 13 år siden. Rolf kombinerte leverandørjobb i restaurantbransjen, og underholdningssatsing som artist, komiker og konferansier.

– Da kom det klassiske spørsmålet om man kunne hjelpe til, og så sa man ja. Da skjedde det jo til slutt at man helt tilfeldig møtte på noen som foreslo å starte et eventbyrå, forteller Teigen.

Da satte han egen artistkarriere på hylla for å ha fokus på rollen sin i selskapet. Siden den gang har det vært mange spennende prosjekter både innenlands og utenlands. Blant dem som sitter best i minnene er konferansetur for 350 personer til Dubrovnik i Kroatia. Mesternes mester og Dag Erik Pedersen for tre år siden, Gigantfest for 2000 personer i Stjørdalshallen i 2018 og Kick-Off for Ranheim Fotball på Ranheim Fabrikker for cirka 1100 personer i 2019.

– Det har vært noen dristige folk som har hatt troen på oss. Jeg er nok kjent for å finne på ting som er litt annerledes, og se mulighetene som finnes rundt meg, sier han og humrer.

APRIL: Etter at flytebryggen til Den Gode Nabo var til reparasjon i vinter, ble den slept opp Nidelva med en litt utradisjonell vri. Blant annet iverksatt av Evento & co.   Foto: Eir-Jørgen Bue / Evento

Kjempet til siste slutt – men nå var det ikke håp lenger

Teigen begynte å skjønne tegninga allerede i månedsskiftet mellom februar og mars. Da datoen kom, 12. mars da «hele landet ble nedstengt», igangsatte han alle tiltak. Dette betydde permitteringer av alle ansatte, inkludert seg selv.

– Så var det arbeidet som kom etter, og administrere kontraktene som var avtalt. Det var en hektisk tid til det stilnet. Etter det var det bare om å gjøre og berge firmaet. Det som sto i hodet mitt var å berge arbeidsplasser, sier han videre.

Dessverre sto ikke firmaet til å redde. Som så mange andre bedrifter i denne perioden ble koronapandemiens konsekvenser for store til å svelge. Da juni meldte sin ankomst, og det snart var tid for utbetaling av feriepenger, skjønte Rolf at det så mørkt ut.

– Man kjemper jo helt til slutt. Nå var det ikke håp lenger. Nå er man både blakk, og det er lite aktivitet. Jeg ville vel ikke innse det, svarer han.

Mange har tøffe tider

Teigen sier han snakker for en hel bransje da han forklarer at firmaet hans ramlet mellom to stoler da støtteordningene skulle deles ut.

– Andre aktører har fått støtte og hjelpetiltak, der vi er en type virksomhet som har fått verken eller. Vi faller mellom næringsdepartement og kulturdepartement. I tillegg var ordningene mot oss målt i henhold til fjorårets omsetning og kostnader, men det betyr jo ikke at det vil være likt i år, forklarer han.

– Jeg føler for de andre som er rammet også. Det er mange som har tøffe tider, og som ser denne høsten som en meget utfordrende. Sannsynlig vil flere måtte kaste inn kortene, og det er trist.

Kommer tilbake

Nå tar driveren et aktivt valg om være optimist, og ikke pessimist. Til neste år skal han være tilbake igjen, avslører han.

– Jeg er rett og slett nødt til å komme i gang igjen. Det er kunder som har troa på 2021, og jeg vet det blir en tøff høst. Nå kommer jeg til å ligge litt lavt med driften, men jeg har også noen som har troa på meg og vil bidra. Det er flere som har ønsket å være investorer og vil bidra hvis vi starter igjen, fortsetter han.

– Det er forretningsfolk som ikke godtar at jeg blir sittende og se i bordplata, og det synes jeg er fantastisk.

FAVNER BREDT: Teigen og resten av gjengen i Evento, har opparbeidet seg et bredt nettverk med flere anerkjente profiler gjennom årene. Her på bildet med Wenche Myhre.   Foto: Eir-Jørgen Bue / Evento

Evento lever videre

Konsept og driftsmessig planlegger han å fortsette i samme spor som før.

– Det har vært en suksessreise måten man har jobba på, men hele veien jakter man på å bli flinkere, finne nye løsninger og konsepter. Jeg har gjort meg noen tanker om hvordan jeg vil drive det framover. Jeg er fortsatt en ung mann, i alle fall i hodet, sier han og ler godt.

– Navnet Evento er jo noe som jeg er koblet til, så det vil sannsynligvis gjenoppstå. Nå tenker jeg å jobbe godt utover høsten, og så er vi klare til neste år og framover. Jeg håper så inderlig at næringslivet i Midt-Norge og spesielt Trondheim blir flinke til å benytte oss og konkurrenter, i tiden som kommer, sier Teigen.

– Jeg er veldig takknemlig for støtten og responsen som alle de fantastiske folkene har gitt meg. Så får vi avslutte med at «Vi får håp det blir likar i mårra». Jeg har i alle fall mange gode ideer enda, avslutter han.