Norbit hanket inn millionkontrakt

Ukjent kunde i Asia bestiller for 20 millioner kroner fra det Trondheimsbaserte teknologiselskapet.

GRUNN TIL Å FEIRE: Norbit-direktør Per Jørgen Weisethaunet ringte i bjella for å markere børsnoteringen av Norbit i fjor sommer. Mandag fikk han og de andre ansatte i det trønderske teknologiselskapet en ny grunn til å feire.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

TRONDHEIM: Det melder Norbit i en børsmelding mandag.

Ifølge børsmeldingen er Norbit Aptomar, som er en del av Oceans-segmentet i konsernet, tildelt en kontrakt som omfatter levering av fartøyovervåkningssystemet SeaCOP eVTS.

Kontrakten har en verdi på om lag 20 millioner kroner.

– Vi er svært tilfredse med å ha sikret en kontrakt på SeaCOP-systemet i Asia, noe som beviser det globale potensialet i løsningen, uttaler administrerende direktør Per Jørgen Weisethaunet i meldingen.


Solid vekst for Norbit

Trøndersk teknologileverandør vokste med over 50 prosent i 2019.

Teknologiaksje til himmels i 2019

Slik gikk det med trønderne på børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs steg hele 16,5 prosent i 2019. De trønderske børsnoterte selskapene var, med noen unntak, med på festen.


Aksjemarkedet reagerte på nyheten med å sende Norbit-aksjen opp 5,6 prosent mandag ettermiddag.

Norbit har hovedkontor i Trondheim, fabrikker i Selbu og Røros og har 12 kontorer og datterselskaper over hele verden. De har strukturert virksomheten i tre forretningsområder: Oceans, som retter seg mot de globale maritime markedene; «Intelligent Traffic Systems» (ITS), som tilbyr løsninger for sikker, trådløs kommunikasjon til lastebiler; og«Product, Innovation and Realization» (PIR) som består av selskapets eget tverrfaglige FoU-miljø, samt egne moderne prosesser for elektronikkproduksjonmed høy grad av robotisering.